KARADŽIĆ NA MUKAMA

Hoće li Srbi uskratiti podršku Davoru Šukeru?

14.03.2015 u 11:28

Bionic
Reading

Nakon što je prošlog tjedna obilazio saveze Bosne i Hercegovine te Makedonije, Davor Šuker u četvrtak je otišao i do Beograda, točnije Stare Pazove, po podršku za svoju kandidaturu za mjesto u Izvršnom odboru Europske nogometne federacije (UEFA). Međutim, iako je vjerovao u pomoć susjeda, čini se da podršku iz Srbije ipak neće dobiti baš tako lako

Naime, predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica u Srbiji Miodrag Linta zatražio je od Nogometnog saveza Srbije da preispita odluku o podršci predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Davoru Šukeru, zbog njegovih ranijih proustaških izjava, prenosi Kurir

I zato je prvi čovjek NSS-a Tomislav Karadžić pozvao predsjednika tog udruženja da mu hitno dostavi dokaze koje ima o Šukeru.

'Kao što je poznato, NSS je organizacija potpuno posvećena nogometu i sportu. S HNS-om imamo jako dobre odnose, a naše reprezentacije igraju službene, ali i prijateljske utakmice na raznim turnirima. Ono što nam nije poznato jesu neke stvari koje bi Šukera diskreditirale za izbor u Izvršni odbor UEFA-e. On je trenutno u obilasku svih nogometnih saveza u regiji i prikuplja podršku. Izbori su u Beču sljedećeg tjedna i pozivam, najprijateljskije, gospodu iz Udruženja izbjeglica u Srbiji da nam što hitnije dostave dokaze o spornom angažiranju Davora Šukera, kako bismo preispitali našu podršku', izjavio je Karadžić.

On je posebno apostrofirao jedan detalj iz priopćenja Koalicije udruženja izbeglica Srbije.

Spominje se da je Šuker obećao utakmicu Hrvatske s 'takozvanom državom Kosovo. To jednostavno nije moguće, jer je FIFA striktno zabranila čak i prijateljske utakmice nepriznatog Kosova s državama bivše Jugoslavije', naglasio je Karadžić.