DEVET MJESECI OUT

Hoće li se Kobe Bryant imati snage vratiti nakon operacije ramena?

30.01.2015 u 10:16

Bionic
Reading

Kobe Bryant, jedan od najboljih košarkaša svih vremena, zbog ozljede ramena i nove operacije ove sezone više neće igrati za Los Angeles Lakerse

Vijest kako je 36-godišnji Bryant na utakmici protiv New Orleans Pelicansa pri zakucavanju ozlijedio rame u prvi tren se nije činila tako dramatičnom. Nekoliko dana kasnije objavljeno je kako je Bryant podvrgnut operaciji zbog koje ga prema prvim procjenama liječnika neće biti devet mjeseci.

Kako piše portal nbacro.com Bryant je prije dva dana uspješno operiran; nakon dvosatnog zahvata na desnom ramenu, Bryant će propustiti ostatak sezone, a prema izjavi doktora bi trebao na parkete početkom sljedeće sezone.

Bryantu je ostala još jedna godina ugovora s Los Angeles Lakersima, a sljedeće sezone će primiti 25 milijuna dolara. Nakon noćne more u zadnje dvije sezone, čini se da Bryanta ponovno čeka dug i težak oporavak.


Naravno, u ovom trenutku nemoguće je prognozirati hoće li se Bryant vratiti na NBA parkete kako bi odigrao 20. jubilarnu sezonu za LA Lakerse po čemu bi postao rekorder. Naime, još niti jedan igrač u NBA povijesti nije proveo 20 uzastopnih sezona u istom klubu.

Hoće li se Kobe Bryant imati snage vratiti nakon operacije ramena? Nema sumnje kako u sebi još ima dovoljno volje i želje da posljednji puta pokuša krenuti u borbu za titulu NBA prvaka, njegovu šestu. Međutim, u tom slučaju čelni ljudi Lakersa moraju značajno pojačati momčad u ljeto...

Kemba Walker, razigravač Charlotte Hornetsa, uspješno je operirao meniskus lijevog koljena i prema prvim prognozama propustit će 6 tjedana. Walker je ove sezone najbolji strijelac Hornetsa (18,8 poena) i jedna od bitnijih karika igre Hornetsa koji trenutno drže osmo mjesto Istoka, ali imaju samo pola utakmice prednosti ispred Brooklyn Netsa.

Jedina dobra vijest za Hornetse je što su dvije momčadi koje hvataju osmo mjesto, Brooklyn Netsi i Detroit Pistonsi, u još većim problemima što se tiče ozljeda, tako da je borba za doigravanje još uvijek otvorena.