DOBRO ČUVANA TAJNA

Hoće li Schumijeva obitelj poslušati savjet bivšeg prvaka?

18.03.2016 u 07:00

Bionic
Reading

Iako je od nesreće Michaela Schumachera (47) prošlo više od dvije godine, nema pravih informacija o njegovom zdravstvenom stanju. Bivši prvak Formule 1 Niki Lauda uputio je apel obitelji sedmerostrukog prvaka

Od 29. prosinca 2013. jedna od najvećih čuvanih tajni u svijetu sporta je zdravlje Schumachera. Njemački velikan nastradao je na skijanju, a obitelj je poduzela sve kako bi u teškim trenucima njegovu privatnost zaštitila od javnosti.

Do danas nije plasirana nikakva prava informacija o tome u kakvom je zaista stanju i oporavlja li se. Puno je nagađanja, a vijesti o bivšem prvaku svi željno iščekuju. Među njima je i trostruki prvak F1 Niki Lauda.

'Potpuno razumijem to da ga obitelj želi zaštititi. Ali to znači da svi oni koji nešto žele znati ne znaju', rekao je 67-godišnji Austrijanac, priznajući kako se moli za Schumijevo zdravlje.

Lauda, koji nikako ne može uspostaviti kontakt s obitelji Schumacher, zato predlaže neutralno rješenje. Smatra kako šutnja unosi nemir među fanove i da se mora pronaći 'sredina' u komunikaciji s novinarima kako bi se dobile odgovarajuće informacije te se tako eliminirali tabloidi, njihovo 'žutilo' odnosno razne neprovjerene vijesti, poput onih kako njemački vozač govori i hoda, što se na kraju nije pokazalo istinitim.

Ne tako davno menadžerica Schumachera Sabine Kehm je po tko zna koji puta ponovila da bi izlaženje u javnost s informacijama uvijek potezalo nova pitanja i da to obitelj nesretne legende želi izbjeći.