TALIJANI STRAHUJU

Hoće li ružna večer u Firenzi ipak otjerati Kalinića u Kinu?

24.02.2017 u 10:23

Bionic
Reading

Nakon što je Fiorentina na šokantan način ispala od Borussije M'gladbach u Europskoj ligi ovog četvrtka talijanski mediji pitaju se hoće li klub koji ostaje bez rezultatskih ambicija ipak prodati Nikolu Kalinića u Tianjin do kraja veljače...

Fiorentina je imala sve, a na kraju nije dobila ništa. 'Ljubičasti' su pobijedili u M'gladbachu 1:0 i vodili 2:0 u uzvratu, da bi im zatim njemačka momčad zabila četiri gola i prošla u osminu finala Europske lige.

Očekivano, u Firenzi vlada veliko razočaranje, pogotovo zato jer je Europska liga bila posljednja prilika za ostvarenje impresivnog rezultata ove sezone. Naime, Sousina momčad ranije je već ispala iz talijaskog Kupa, a u Seriji A drži osmo mjesto s malim izgledima probiti se na pozicije koje vode u Europu sljedeće sezone.

Vjeruje se da će ovaj rezultat zapečatiti sudbinu Paula Souse, ali talijanski mediji se pitaju hoće li također i natjerati Nikolu Kalinića da ipak potpiše za kineski Tianjin koji ne odustaje od hrvatskog napadača i navodno sada nudi 50 milijuna eura klubu za njegove usluge, uz ogromnu plaću igraču.

Iako je Kalinić prije mjesec dana odbio preći u kineski nogomet, mogao bi se opet naći pod pritiskom u sljedeća četiri dana koliko još traje prijelazni rok u Kini, jer Fiorentina takav novac za njega sigurno ne može dobiti u Europi, a pitanje je ima li još uvijek volje igrati za momčad koja u posljednje vrijeme tone prema prosječnosti...