BAYERN-BARCELONA NA MAXTV-U

Hoće li Lionel Messi ponovno biti prevaga?

23.04.2013 u 12:04

Bionic
Reading

Prvo polufinale Lige prvaka između Bayerna i Barcelone (MAXtv, Arenasport 1 – 20.45) igra se na Allianz Areni, a sudeći prema formi momčadi i najava čeka nas pravi spektakl

S jedne strane momčad Bayerna, naizgled bez mane, a s druge možda i najbolja momčad ikad, Barcelona, koja mora potvrditi da nije došao kraj njihove ere. Jedina izvjesna prognoza za večerašnji dvoboj polufinala Lige prvaka je da nam predstoji utakmica najveće kvalitete, u kojoj će se sudariti četverostruki europski prvaci, koji će ovu sezonu proslaviti i kao nacionalni prvaci.

Kladite se pametno

Sve najave utakmica, prognoze te usporedbe tečajeva možete pronaći na portalu Dvoznak.com

Kako tjedni prolaze, tako Bayern ruši nove rekorde. S posljednjom je pobjedom produljio niz pobjeda u prvenstvu na 13, što još niti jedna momčad nije postigla u Bundesligi, a također je impresivno da su posljednje tri utakmice Bundeslige pobijedili s gol-razlikom 16:2. Kada se tome pridoda i impresivan način na koji su izbacili Juventus u četvrtfinalu s ukupnih 4:0, onda je jasno zašto mnogi vide Bayern kao glavnog kandidata za titulu europskog prvaka.

Kako i gdje sve gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.

Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

Trener Heynckes vidi ovaj dvoboj kao sudar dvije najbolje momčadi:

'Mislim da je riječ o dvije ponajbolje momčadi Starog kontinenta. Mi igramo sezonu iz snova, a Barcelona je momčad koja ne samo da je posljednjih godina bila u vrhu, već je i gospodarila europskim nogometom. Mislim da nas čeka apsolutno najbolje što nogomet može pružiti u ove dvije utakmice.'

Što se njegove momčadi tiče, već je otprije poznato da Bavarci ne mogu računati na Badstubera i Kroosa, a ovu utakmicu neće moći igrati niti Mario Mandžukić, koji je suspendiran. Ipak, to ne brine toliko trenera bavarske ekipe:

'Stvarno je privilegija imati u izboru još dva napadača kakvi su Gomez i Pizzaro. Oni u posljednje vrijeme odlično igraju pa mislim da će obaviti svoj posao kako to svi očekujemo.'

Doista, Gomez je u posljednje dvije utakmice postigao pet pogodaka, ali treneru Heynckesu ipak je prvi cilj vezan uz obranu: 'Mislim da moramo postaviti za ovu utakmicu iste ciljeve kao i protiv Juventusa. Bilo bi idealno kada kod kuće ne bismo primili pogodak, jer mislim da smo potpuno sposobni postići ga na gostovanju.'

Iz tabora Bayerna također se nisu puno bavili činjenicom hoće li igrati Messi i koliko, jer po njihovim riječima - Barca je prepuna igračkog talenta na svim pozicijama. Ipak, svi vjeruju u pobjedu.

Odavno je Barcelona riješila sve domaće nedoumice oko osvajanja naslova, pa si trenerski dvojac Tito Vilanova-Jordi Roura može dozvoliti luksuz igranja sa B sastavom u posljednja dva prvenstvena kola. Usprkos čuvanju najjačih snaga Barca je osvojila maksimalnih šest bodova i spremno očekuje početak današnjeg dvoboja.

Uoči susreta u Münchenu glavno je pitanje hoće li za nastup biti spreman najbolji igrač današnjice Lionel Messi? Na pitanje je teško dati sto posto točan odgovor. Omaleni Argentinac vratio se treninzima i normalno ih odradio, ali još uvijek nije dobio liječničku potvrdu za nastup. 'Naravno da računamo na Lea, jer to je u dvoboju protiv Bayerna fundamentalno, on je igrač koji uvijek radi razliku na terenu, a koliko vidim on ima veliku želju nastupiti u Njemačkoj' - kazao je na temu Messija Xavi Hernandez

Barcelona - PSG 1:1

Znakovito je kako španjolski mediji u početnom Barcinom sastavu navode Messijevo ime, pa je za vjerovati da će on danas biti na terenu.

Na travnjaku Allianz Arene, pak, neće biti ozlijeđenih Carlesa Puyola i Javiera Mascherana, pa je na stoperskoj poziciji uz Gerarda Piqua najavljen Eric Abidal. U nekim medijima spominje se i Marc Bartra, ali veća je vjerojatnost kako će priliku dobiti iskusniji Francuz. Osim ove dvojice za nastup ne konkurira niti kartonirani Adriano što je ipak znatno manji problem.

Samu utakmicu u bavarskoj prijestolnici najavio je kapetan Xavi: 'Već u našim prošlim utakmicama u eliminacijskoj fazi vidjelo se koliko znače golovi u gostima i zato će ključno biti zabiti bar jednom na Allianz Areni. To znači da moramo odigrati napadački, tražeći pogodak od prve minute što bi se moglo pokazati ključnim za prolazak u finale. Svjesni smo kako nas očekuje protivnik u odličnoj formi, u jednom euforičnom raspoloženju. Bayern je trenutno momčad u najboljoj formi u Europi, ali za nas je motivirajuće igrati protiv takve ekipe.'

Juventus - Bayern 0:2