EUROPSKA LIGA

Hoće li Kovačić dobiti priliku protiv opasnih Rumunja?

14.02.2013 u 14:18

Bionic
Reading

Nogometaši Intera pokušat će u prvoj utakmici 1/16 finala Europske lige izboriti što bolji rezultat protiv rumunjskog Cluja.

Pred Interom su prvenstvene utakmice s Fiorentinom i Milanom, no Stramaccioni zbog toga nema namjeru olako shvatiti Cluj:

'Opasno bi bilo podcijeniti ovu utakmicu. Oni su pobjedili na Old Traffordu i mi smo pripremili ovaj susret do najmanjih detalja. Cluj predstavlja momčad koju ne smijemo podcijeniti, ne možemo si dozvoliti tu pogrešku. Neću raditi promjene u sastavu glede kvalitete igrača. Pokušati ću izabrati momčad za koju mislim da može odraditi najbolji posao. Iznimke će biti rađene zbog tjelesne spreme. Želimo časno odraditi našu europsku utakmicu i staviti na teren najbolju momčad.'

Igrači Cluja na talijanskoj zimi:

'Odmah po izlasku iz aviona smo doživjeli šok. Trenirali smo po snijegu i morali smo se brzinski prilagoditi, jer kada utakmica počne moramo biti spremni. Ružno je vrijeme i hladno, no to nas neće omesti.'

Prije susreta s Chievom lakšu je ozljedu zadobio mladi Kovačić, no on se nalazi među 21 igračem koje je Stramaccioni pozvao za ovaj susret. Među kandidatima za nastup nema rezervnog golmana Castellazzija, braniča Samuela, te veznjaka Mudingayia i Obija koji se muče s ozljedama. Osim njih, ovaj će susret propustiti novopridošli veznjaci Kuzmanović i Schelotto, te branič Chivu koji je bio tragičar u nedavnom porazu Intera od Siene.

CFR Cluj nakon osvojene titule prvaka prošle sezone postiže i zapažene rezultate na Europskoj sceni. Naime, uspjeli su po prvi puta izboriti treće mjesto u grupnoj fazi Lige prvaka, iako su bili na domaku prolaska u osminu finala. Pamtit će se pobjeda na Old Traffordu, no isto kao, ali s gorkim okusom, će se pamtiti pobjeda Galatasaraya u Benfici, što ih je dovelo do Europske lige i današnje utakmice. Strasti su se smirile te je trener Sergio cijelu zimu, odnosno pripremni dio, posvetio današnjoj utakmici. Iako su igrači maksimalno motivirani, vlasnik Paszkany se pobrinuo da tu motivaciju malo podeblja. Riječ je o premijama koje se kreču od 10 do 15 tisuća Eura za svakog igrača, ako preskoče Inter.

Cluj je neugodno iznenađen po dolasku u Milano. Tmurno vrijeme praćeno snijegom i vjetrom prokomentirao je kapetan Cadu:

'Odmah po izlasku iz aviona smo doživjeli šok. Trenirali smo po snijegu i morali smo se brzinski prilagoditi, jer kada utakmica počne moramo biti spremni. Ružno je vrijeme i hladno, no to nas neće omesti.'

Pridošlica ove zime, veznjak Muniru, vjeruje u uspjeh svoje momčadi:

'Inter je veliki klub i sigurno očekuju da nas pobjede. No, ova je momčad pokazala kako se može nositi s velikanima i ne vidim razlog zbog kojeg i ovaj puta ne bi dobro odigrali.'

Cluj su ove zime napustili motori ekipe. Aguirregaray, Alberto, Nicoara, Bastos i Sougou. Prednja linija je naviše oslabila odlaskom ovih igrača, no nekoliko je igrača dovedeno koji se moraju dokazati. Jedan od njih je napadač Mahh koji je i uvršten na popis igrača, dok je možda i najveća dobit ove zime bila povratak veznjaka Cipriana Deaca, koji se tako nakon dugo vremena pojavio na travnjacima. Trener Sergio se odlučio izostaviti njega i Munirua te napadača Weldona s popisa igrača za Europsku ligu, što je pomalo čudan potez.

Sergio je spremio taktičku zamku za domaćina te će istrčati u formaciji 5-4-1. O detaljima nije htio pričati:

'Moramo biti skromni, inteligentni i strpljivi, jer jedino tako možemo polučiti dobar rezultat za uzvrat.'

Utakmicu Intera i Cluja gledajte na Arenisport na MAXtv-u s početkom u 18 sati. Ostale TV preporuke pogledajte ovdje