GENIJ NA RASKRŠĆU

Hoće li i Luisa Suareza pogoditi 'crvena kletva'?

12.07.2014 u 08:18

Bionic
Reading

Luis Suarez je i službeno bivši igrač Liverpoola, a nakon što je poslao oproštajno pismo na Anfield navijači su ga upozorili da bi lako mogao zažaliti što je napustio njihov Anfield Road

'Teška srce napuštam Liverpool i odlazim u Španjolsku gdje sam oduvijek želio živjeti obzirom da je tamo obitelj moje supruge. Nadam se da razumijete moju želju za novim izazovima, i želim istaknuti da je klub učinio sve što je mogao kako bi se naša suradnja nastavila,' iskren je u oproštajnom pismu Suarez koji emotivno završava:

'Nikada neću zaboraviti klupsku podršku u dobrim ali i lošim trenucima, a posebno ću čuvati uspomenu na nevjerojatnu navijačku podršku koja me pratila kroz godine provedene na Anfieldu. Uvijek ću ostati navijač Liverpoola, puno vam sreće želim. YNWA,' završava Urugvajac koji je u 3.5 sezone u Liverpoolu upisao 133 službenih nastupa i 82 pogotka. Frekvencija postizanja golova konstantno mu se povećavala, upravo ove jeseni očekivao se crescendo koji bi odveo Liverpool u novu bitku za naslov engleskog prvaka i u pohod na Ligu prvaka...


No, odlučio je preseliti u Barcelonu i navijači s mu zaželjeli sreću. Gotovo svi od gotovo 200 navijačkih komentara na službenoj stranici LFC-a zahvaljuju mu se na uspomenama i uvijek neupitnoj požrtvovnosti na terenu, ali i upozoravaju da u Barceloni nikada neće biti toliko voljen kao što je bio na Anfieldu.

Nisu ga zaboravili podsjetiti niti na neobičnu pojavu u kojoj najbolji napadači Liverpoola u posljednjih 20 godina nakon odlaska s Anfielda - nogometno nestaju. Sve je počelo s Robbijem Fowlerom (pa i ranije s Ianom Rushem, ali se brzo vratio...), nastavilo s Michaelom Owenom, a najuvjerljiviji dio ove teorije je slučaj Fernanda Torresa. Sva trojica apsolutno su briljirala u crvenom dresu, i sva trojica su se nepovratno 'izgubila' nakon transfera.

Suarez se čini prekvalitetnim za takvo što, ali i prethodna trojica ostavljala su isti dojam...

Suarez izgleda nezaustavljivo, ali odlazak iz crvene dinastije zna biti neobjašnjivo problematičan...