NIJE DOČEKAO PRILIKU

Hit igrač juniora Hajduka ide u Serie A; otac je sve dogovorio

04.08.2023 u 06:08

Bionic
Reading

Mate Antunović, mlada nada splitskog Hajduka, na listi je želja ambicioznog talijanskog prvoligaša Monze koja ga želi što prije

Prošle sezone, kad su juniori Hajduka stigli do finala juniorske Lige prvaka, Mate Antunović - 'čudo iz Otrić-Seoca' - zapeo je za oko skautima nekoliko eurospkih klubova.

Prema navodima talijanskih medija, koji prate transfere, Monza je za razliku od drugi klubova otišla korak dalje. Naime, doznaje se kako su sve dogovorili s Antunovićem (navodno je dogovoren ugovor na četiri godine) i kreću u pregovore s Hajdukom oko odštete.

Talijani pišu kako se Galliani već našao s njegovim ocem u Milanu i da se na stolu našao ugovor do 2027. godine. Obzirom da Mate Antunović ima stipendijski ugovor do ljeta iduće godine, jasno je kako Hajduk nije u idealnoj poziciji za pregovore i čini se kako će ga teško zadržati. Pogotovo kad su doznali kakve mu je uvjete ponudila Monza...

Isti izvor navodi kako je riječ o odšteti od minimalno milijun eura. No, nije nemoguće da se u igru opet uključe klubovi koji su ranije pokazali interes za Antunovića kao što su PSV, Udinese Young Boys, AZ Alkmaar i Standard. A oni nisu jedini koje je snažni i 187 centimetara visoki Antunović, koji se dokazao golovima za juniore (bio je drugi strijelac juniora iza Jere Vrcića, op.a.) impresionirao.

Skauti ga opisuju kao pravog modernog centarfora tj. tzv. 'klasična devetku', a posebno se naglašava kako se jedanko dobro služi desnom i lijevom nogom.

No, kad je prva momčad Hajduka u pitanju zasad za Antunovića nije bilo prostora pa tako još nije dočekao debitantski nastup na Poljudu, o čemu je kao i svako dijete iz Dalmacije sanjao. Ali, ako ode u Italiju neće biti ni prvi ni zadnji koji je napustio Bile, a da nije zaigrao za seniore.