AUSTRIJANAC ODMIČE

Hirscher nezaustavljiv, Ivici deseto mjesto

07.01.2012 u 14:33

Bionic
Reading

U prvom veleslalomu nove kalendarske godine, koji se vozio u švicarskom Adelbodenu, Benjamin Raich je napravio malo čudo i sa šestog mjesta došao na drugo, a pobijedio je sjajni Marcel Hirscher, a Ivica Kostelić utrku je završio na desetom mjestu

Kostelić je u prvoj vožnji doskijao do devete pozicije, a unutar dvije desetinke nagurala su se njih čak četvorica.

Drugu vožnju otvorila je nesvakidašnja situacija. Stazom je prolazio domaći vozač Beat Feuz (ove sezone sjajan u spustu), a, ničim izazvan, u putanju mu je ušao jedan radnik na stazi. Feuz nije mogao vjerovati, a publika je bjesnila na nesretnika. Ipak, organizatori su Feuzu dozvolili novi pokušaj i na kraju je upisao zaslužene bodove.

Uslijedila je borba za vrh. Pinturault je dugo bio držao vrh, a Ivica je krenuo sa 56 stotinki prednosti. Ipak, prednost se topila i Ivica je na cilj došao kao treći. Na kraju je ostao na desetom mjestu što mu je donijelo novih 26 bodova, a utrku su trijumfalno završili Austrijanci.

Benjamin Raich se sjurio kao u najboljim danima i sa šestog mjesta se popeo na drugo, ali Marcel Hirscher je nakon pobjede u Zagrebu u četvrtak dokazao da je trenutačno u najboljoj formi od svjetskih skijaša.

Došao je u cilj u 'zelenom vremenu' i pokazao: 'Zar opet ja?' Opet on, sjajni mladi as koji juri prema velikom kristalnom globusu i bit će jako velik zalogaj za sve konkurente, pa i za branitelja naslova Ivicu.

Hirscher je s novih 100 bodova u vrlo tijesnom raspletu Adelbodena učvrstio vodstvo ukupnog poretka svjetskog kupa i došao na 15 bodova od vodećeg veleslalomaša (danas četvrtog) Teda Ligetyja. Dečko je u velikoj formi, a u nedjelju je na rasporedu slalom.

Rezultati:

1. Marcel Hirscher (AUT) 1.20. 83
2. Benjamin Raich (AUT) +0.08
3. Massimiliano Blardone (ITA) +0.10
4. Ted Ligety (SAD) +0.14
5. Cipryen Richard (FRA) +0.39
...
10. Ivica Kostelić (HRV) +2.17
...
Dalibor Šamšal (HRV) nije završio prvu vožnju.

Ukupni poredak:

1. Marcel Hirscher 625
2. Aksel Lund Svindal 456
3. Ted Ligety 453
4. Ivica Kostelić 415
5. Beat Feuz 365
6. Bode Miller 353
...