VELIKA TITULA

Heynckes za povijest: Korigirao sam stvari u poluvremenu!

26.05.2013 u 09:37

Bionic
Reading

Samo je Raymond Goethals stariji trener-osvajač Lige prvaka od Juppa Heynckesa, ovogodišnjeg osvajača elitnog nogometnog natjecanja s Bayernom

Belgijski stručnjak Raymond Goethals imao je 71 godinu kada je kao trener Marseillea osvojio naslov europskog prvaka u sezoni 1992/93. Raymond Goethals, koji je preminuo krajem 2004. godine s 83 godine, najstariji je trener koji se okitio naslovom europskog prvaka.

Jupp Heynckes, koji je u subotu sa 68 godina potpisao Bayernovu titulu na Wembleyju, drugi je najstariji trener u povijesti Lige prvaka s osvojenim naslovom.


Heynckes će po završetku ove sezone svoje mjesto prepustiti bivšem treneru Barcelone Pepu Guardioli, ali prije toga ima još jednu zadaću, finale njemačkog kupa (DFB-Pokal) protiv Stuttgarta u Berlinu 1. lipnja.

Bayern bi eventualnom pobjedom u toj utakmici postao prva njemačka momčad s trostrukom krunom (prvenstvo, kup, Kup/Liga prvaka). Prvi komentar nakon osvajanja Lige prvaka velikog trenera bio je ovaj:

'Nismo bili dobri u prvom poluvremenu. Nismo ušli u utakmicu kako treba, kao da nas je u prvih 20 minuta jako sputavala uloga favorita u ovoj utakmici. U poluvremenu sam morao korigirati neke stvari. U nastavku smo se oslobodili pritiska i zaigrali smo puno bolje. Radili smo svi zajedno iznimno naporno za ovaj uspjeh,' rekao je Heynckes.

'Nevjerojatno je kako se naša momčad razvijala zadnjih godina. Danas smo konačno dobili glavnu nagradu i riješili se mnogih nedaća i pehova koji su nas kopkali iz prošlosti,' dodao je Bayernov kapetan Philipp Lahm.