francuz bez milosti

Henryjeva 'pljačka stoljeća'; znate li koliko je uzeo Monacu za samo tri mjeseca posla?

01.04.2019 u 17:25

Bionic
Reading

Legendarni francuski napadač, Thierry Henry, koji se nakon igračke karijere bacio u trenerske vode, a ove je sezone bio na misiji spašavanja svog bivšeg kluba, Monaca, nakon tri mjeseca u Kneževini dobio je otkaz

Thierry Henry do 2012. godine još je bio aktivan na nogometnim terenima. Potom se bacio u trenerske vode, a nakon posla u juniorskoj momčadi Arsenala, postao je dio stručnog stožera belgijske reprezentacije.

Išao je korak po korak, pa je u listopadu 2018. godine stigao poziv iz Monaca, njegovog bivšeg kluba, koji je bio na dnu tablice francuskog prvenstva.

  • +3
Liga prvaka: Atletico - Monaco Izvor: Profimedia / Autor: Guille Martinez/Cordon Press

Međutim, ni Henryjeva karizma, a ni znanje nisu pomogi klubu iz Kneževine. I nakon tri mjeseca, Henry je u 20 utakmica u svim natjecanjima ubilježio tek pet pobjeda, četiri remija i 11 poraza (23:43), ostao je na dnu tablice i dobio je otkaz.

Ipak, nije Herny otišao ni tužan ni razočaran iz Monaca. On je za ta tri mjeseca 'loše obavljenog posla' zaradio čak 25,5 milijuna eura.

Podsjeć nas to na otkaz Mourinhu, koji je iz Manchester Uniteda u prosincu prošle godine otišao uz 'bonus' od 31 milijun eura na ime odštete.

Što se tiče trenerskih ugovora, najbogatiji ima Diego Simeone, kojem Atletico plaća 41 milijun eura, a Pep Guardiola 'samo' 24 milijuna eura. Ernesto Valverde na klupi Barcelone zarađuje 23 milijuna eura prema ugovoru.