SKANDAL U ŠKOTSKOJ

Hearts ipak suspendirao svoga pedofila

28.06.2011 u 18:29

Bionic
Reading

Nakon silnog pritiska javnosti vodstvo škotskog nogometnog prvoligaša Heartsa suspendiralo je braniča Craiga Thomsona (20) osuđenog za seksualne prijestupe, a u iduća dva dana donijet će odluku o kazni. Spominje se i raskid ugovora

Branič Heartsa je sredinom mjeseca kažnjen na sudu u Edinborghu zbog seksualnih prijestupa sa 4.000 funta, a u idućih pet godina njegovo će ime biti na 'crnoj listi' seksualnih prijestupnika. Mladi škotski reprezentativac je kažnjen jer je koristeći društvenu mrežu Facebook, web kamere i elektroničku poštu na nedoličan način razgovarao s djevojčicama od 12 do 14 godina.

'Craig Thomson je suspendiran dok Disciplinska komisije kluba ne odredi kaznu,' potvrdili su u klubu. Vodstvo Heartsa se odlučilo na suspenziju svog igrača tek nakon što je vodeći klupski sponzor zaprijetio raskidom ugovora.

Zanimljivo je da je Thomson za Hearts debitirao u uzvratu kvalifikacija Eurolige protiv zagrebačkog Dinama i već u tom dvoboju bio proglašen igračem utakmice. U dvije sezone se prometnuo u oslonac obrambenog reda i klub će, logično je, učiniti sve da se nastavi razvoj ovog iznimno talentiranog braniča.