NETKO ĆE STRADATI

Haye: Kličko je kao jaje. Tvrd izvana, mek iznutra

30.06.2011 u 18:04

Bionic
Reading

Ispred hamburške Imtech Arene u subotu navečer bit će parkirano vozilo hitne pomoći. Bolničari će biti u niskom startu, držat će nosila i biti spremni odmah reagirati kad dobiju mig da utrče u ring. Pitanje je samo zbog koga će utrčati – zbog Davida Hayea ili Vladimira Klička. A tu se dečki ne mogu dogovoriti

'Vlado, nemoj poslije meča odmah otići u bolnicu, odradi barem konferenciju za novinare!' zamolio je Haye svog protivnika, a onda najavio:

'Ovo će biti najbrutalnija i do sada još neviđena egzekucija boksača. Ući ću u ring i doslovce ga uništiti. I to vrlo brzo', kaže Britanac David Haye (30 godina, skor 25-1, 23 KO), a nakon toga je onako usput u svome stilu još jednom piknuo 'braću Bitchko', kako ih on zove.

'Dečki, dosadni ste. Radije bih gledao u praznu kantu nego vaše boksačke mečeve. Uništili ste boks. Nasreću, ja sam tu da spasim stvar', poručuje Haye.

S druge strane, puno pristojnije odgovara Vladimir Kličko (35 godina, skor 55-3, 49 KO):

'Ma taj samo sjedi u hotelskoj sobi i smišlja fore. Za mene je on tip kojeg ću nokautirati jubilarni, 50. put. Taj tip je kao jaje, a tako i izgleda. Mekan je iznutra.'

Pustimo 'trash-talk', posljednji put ovakvu smo borbu gledali između Lennoxa Lewisa i Evandera Holyfielda prije 12 godina. U ring će Vladimir Kličko donijeti svjetske teškaške naslove prema IBF i WBO verziji, a David Haye WBA. Obojica u životu nisu imala teži posao.