LEWIS KONTRA SVIH

Hamilton ustao protiv F1 revolucije: Molim vas, ne!

04.03.2016 u 12:30

Bionic
Reading

Lewis Hamilton na Instagramu je proglasio Halo koncept zaštite glave vozača najružnijim mogućim dodatkom bolidu i nada se da neće biti prihvaćen za sljedeću sezonu...

Ovih dana na zimskom testiranju u Barceloni testiran je na bolidu Ferrarija koncept koji će vrlo vjerojatno u budućnosti štititi kokpit vozača od opasnih krhotina s drugih bolida.

Prve reakcije Raikkonena na Halo koncept bile su pozitivne, a Finac otkriva kako vidljivost nije značajno smanjena, unatoč šipki koja se nalazi ispred same glave vozača.

F1 inženjeri uvjereni su kako će upravo ova ideja zaživjeti sljedeće sezone na svim bolidima, a iako su reakcije uglavnom pozitivne, glas protiv Halo koncepta digao je aktuani prvak.

'Molim vas, ne! Ovo je najružniji mogući izgled bolida u povijesti Formule 1. Cijenim želju za poboljšanjem sigurnosti, no onako kako je sada je sasvim u redu,' napisao je Lewis Hamilton na Instagramu.

Podsjetimo, težnja zatvaranja kokpita pojavila se nakon pogibija Julesa Bianchija i Justina Wilsona od posljedica ozljede glave. Nijedno rješenje koje se razvija nije savršeno, ali Halo koncept zasad nudi najviše i Hamiltonov apel vjerojatno neće imati efekta...