NEPRAVDA MERCEDESA

Hamilton se prvo osramotio pa na postolju gledao u pod!

24.03.2013 u 12:32

Bionic
Reading

Lewis Hamilton imao je iznimno sadržajnu Veliku nagradu Malezije koju je na kraju zahvaljujući naredbi šefa ekipe završio na pobjedničkom postolju

Svjetski prvak iz 2008. godine čini se da još uvijek nije zaboravio na McLaren, u kojem je vozio tijekom cijele svoje karijere, sve do ove godine. Kako drukčije objasniti to što je umjesto u Mercedesov boks ušao u McLarenov tijekom prve promjene guma.


Lewisova blamaža mnoge je nasmijala, no ono što se događalo na kraju utrke i nije bilo smiješno. Naime, Hamilton je ušao u probleme s gumama i gorivom i u samoj završnici timski kolega Nico Rosberg napadao ga je sa svih strana u želji za probojem naprijed i jurnjavom za Red Bullovima. Nijemac je molio Rossa Brawna da dopusti napad, ovaj mu je to zabranio. Na kraju je Britanac završio na postolju, na kojem je posramljen gledao u pod, svjestan da nije zaslužio na njemu biti.

'Iskreno, mislim da je Nico zaslužio stajati na postolju. Imao je bolji tempo tijekom cijele utrke,' priznao je Lewis Hamilton nakon utrke pa dodao:

'Žestoko smo se borili s Red Bullom. Bio sam na rubu i potrošio previše goriva. Bilo je teško i s gumama. Ne znam što je bilo s Nicom, ali ja mogu i bolje čuvati gume od ovog.'


'Nico je vozio pametniju utrku i zaslužio postolje. Ekipa je ovako odlučila zbog pozicije u ukupnom poretku, no ako ću ga trebati propustiti u budućnosti, to ću napraviti,' tvrdi Mercedesov prvi vozač.