NIKAD VIŠE ZAJEDNO

Hamilton otkrio istinu o odnosu s Alonsom: Bilo je otrovno!

14.06.2017 u 12:22

Bionic
Reading

Lewis Hamilton otklonio je mogućnost dolaska Fernanda Alonsa u Mercedes dok je on u ekipi, jer je njihov odnos dok su bili timski kolege 2007. godine bio 'otrovan'...

Podsjetimo, britanski trostruki prvak svijeta debitirao je u Formuli 1 prije deset godina i odmah impresionirao mnoge u svojoj prvoj sezoni. Jedini koji u McLarenu zbog toga nije bio sretan bio je Fernando Alonso koji nikako nije mogao podnijeti da ga neiskusan kolega pobjeđuje.

Hamilton i Alonso imali su čitav niz trzavica te godine i na kraju izgubili naslov prvaka od Kimija Raikkonena, iako su imali pobjednički bolid na raspolaganju.

Deset godina kasnije Španjolac je u potrazi za konkurentnim bolidom, no Lewis je otklonio mogućnost dolaska k njemu u Mercedes, bez obzira što su danas iskusniji, zreliji i mirniji ljudi.

'Ne radi se samo o meni. Moj odnos s Fernandom je bio otrovan i pogodio je mnogo ljudi. Da, bilo je to osobno. S nekim ljudima se slažeš, a s nekima ne možeš zajedno živjeti,' priznao je Hamilton pa dodao:

'Ako stavite dva svjetska prvaka u istu ekipu, imat ćete borbu unutar momčadi. Među nama je bilo previše konflikta.'

Ipak, 32-godišnji Britanac se nada da će Fernando ostati dio sporta.

'Malo je vozača koji mogu Formuli 1 dati pravi spektakl. Tu su Alonso, Vettel, ja... Dobro je za prvenstvo da Fernando vozi i nadam se da će riješiti svoje probleme što prije,' zaključuje čovjek koji zaostaje 12 bodova za Sebastianom Vettelom u ukupnom poretku nakon Montreala...