PETAK U SILVERSTONEU

Hamilton najbrži, Ricciardo u Red Bullu najbliža prijetnja

08.07.2016 u 18:43

Bionic
Reading

Lewis Hamilton odvozio je najbrže krugove na prvim slobodnim treninzima uoči Velike nagrade Britanije, a Red Bull djeluje brže od Ferrarija uoči subotnjih kvalifikacija...

Nakon dramatične utrke u Austriji, ovaj vikend Formula 1 preselila se u Silverstone, gdje Lewis Hamilton brani pobjedu s posljednja dva izdanja britanske utrke.

Engleski 31-godišnji aktualni prvak na najbolji je mogući način započeo svoj pohod prema novoj pobjedi. Na jutarnjem slobodnom treningu odvezao je 1:31.654, dovoljno za prvo mjesto sa tri stotinke bržim vremenom od Nice Rosberga. Među prvih pet još su se našli Sebastian Vettel u Ferrariju, Nico Hülkenberg u Force Indiji te Daniel Ricciardo u Red Bullu, svi sa značajnim zaostatkom za 'srebrnim strijelama'.


Na popodnevnom treningu Rosberga nije bilo, jer mu se pokvario bolid pa je Hamilton imao lakši posao osvojiti prvo mjesto i to mu je uspjelo krugom 1:31.660. Iznenađujuće brz bio je Daniel Ricciardo koji je zaostao tek nešto više od tri desetinke, a Max Verstappen na trećem mjestu potvrdio je dobru formu Red Bulla.


Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen morali su se zadovoljiti četvrti i petim mjestom, a među desetoricom još su se našli Alonso, Bottas, Grosjean, Button i Massa.

Subotnje kvalifikacije kao i nedjeljna utrka na rasporedu su u 14 sati.