ZNAJU ZAŠTO JE OTIŠAO

'Hamilton je najbrži, ali McLaren može bez njega!'

12.12.2012 u 11:28

Bionic
Reading

Tehnički direktor britanske F1 momčadi Sam Michael uvjeren je kako će sljedeće sezone McLaren uspješno prebroditi odlazak Lewisa Hamiltona

Nakon 13 godina provedenih u momčadi iz Wokinga Lewis Hamilton odlučio se pomalo iznenađujuće promijeniti ekipu za sljedeću sezonu. Potpisao je 27-godišnji Britanac za Mercedes gdje će zamijeniti umirovljenog Michaela Schumachera, dok će na njegovo mjesto u McLaren doći mladi Meksikanac Sergio Perez. U McLarenu priznaju da su odlaskom prvaka iz 2008. godine puno izgubili, ali su uvjereni da ih to neće poremetiti.

'Naravno da je gubitak za McLaren kad bilo tko ode, posebno ako se radi o vozaču. No u prošlosti su neka zbilja velika, slavna imena napuštala McLaren, što nas nije zaustavilo. Morate ići dalje jer u Formuli 1 se stalno radi o promjenama radne strukture,' izjavio je tehnički direktor Sam Michael koji ima dobro mišljenje o svom sad već bivšem vozaču:

'Mislim da se cijela ekipa dobro slagala s Lewisom. On je sjajan momak, fantastičan vozač, zahvaljujući svojem prirodnom talentu možda i najbrži u Formuli 1 u ovom trenutku.'

Mercedes Rossa Browna prošle je sezone bio prilično slabašan, posebno u jesenskom dijelu u kojem ni Schumacher ni Rosberg po 'suhim' uvjetima utrke nisu bili u stanju boriti se za bodove. Hamiltona u 2013. godini najvjerojatnije čeka vrlo težak posao.

'Lewis je bio povezan s McLarenom 17 godina, a pod ugovorom 13. To je dugo vremensko razdoblje i vjerujem da je to razlog njegovog odlaska. Želi pokušati nešto novo, nastaviti se razvijati i to mu je toliko bitno da je spreman napustiti pobjednički bolid. Njega sada zanima izazov razvoja bolida koji trenutno nije pobjednički',  zaključio je Michael.