PROBLEM MERCEDES

Hamilton izgubio vjeru: Ne mogu biti najbrži!

22.02.2013 u 17:44

Bionic
Reading

Lewis Hamilton smatra da su njegovi izgledi za osvajanje titule svjetskog prvaka u 2013. godini minimalni

Svjetski prvak iz 2008. godine uoči sezone je prešao iz McLarena u Mercedes. Za volanom novog W04 bolida britansko-njemačke momčadi bit će mu svakako teže nego za onim kojeg je vozio prošle sezone, no njegovi glavni rivali Fernando Alonso i Sebastian Vettel vjeruju da će se svejedno uključiti u borbu za titulu prvaka. Ipak, 28-godišnji Britanac nije siguran u to.

'Sebastian i Fernando možda govore da ću se uključiti u borbu za titulu prvaka, ali u ovom trenutku ne vidim da bi se to moglo dogoditi. Naravno da je to naš cilj, ali morate se prisjetiti kako je prošle sezone bolid bio sekundu, nekad čak i dvije sekunde sporiji od najbržih,' izjavio je Lewis Hamilton tijekom testiranja u Barceloni pa dodao:

'Najbolje ekipe su se sad ubrzale još sekundu. Ne vjerujem da smo im mi uspjeli nadoknaditi tri sekunde. Možda u tome uspijemo do kraja sezone, ali definitivno nećemo do početka.'

'To je posao koji traje. Imamo stvari na kojima moramo raditi, stvari koje su bolje nego što sam ih prije iskusio, ali i neke koje nisu dobre. Maksimalna brzina nije sjajna, ali imamo neke nadogradnje. Nismo dovoljno brzi da bismo bili najbrži, ali nismo ni spori, to je sigurno,' zaključio je pobjednik 21 F1 utrke.