NIŠTA OD SIMULIRANJA

Halilović optužen ni kriv ni dužan, a suci se sada ispričavaju

13.03.2016 u 10:24

Bionic
Reading

Sjajni mladi hrvatski veznjak Alen Halilović, koji u jednoj od najjačih liga svijeta skuplja iskustvo, u petak se opet našao u jednoj od naslovnih uloga

Halilović je sa svojim Sportingom gostovao u Malagi, a momčad iz Asturije doživjela je minimalni poraz (1:0). Iako mu trener Abelardo dozira minutažu, što je s obzirom na manji problem s leđima čak bilo i razumljivo, Halilović je i u završnih 30-ak minuta dokazao da je ponajbolji igrač svoje momčadi.

Od njegova ulaska, 'crveno-bijeli' zaigrali su puno opasnije te su tek u tom periodu zaprijetili meksičkom vrataru Ochoi

Čak je i najbolju priliku na utakmici, u samoj završnici, imao naš reprezentativac, kojeg je i izbornik Čačić vratio u A reprezentaciju očito zadovoljan onim što svi pratitelji španjolske lige tvrde - odnosno napretkom u Halilovićevoj igri. Osim te prigode, 19-godišnji igrač 'zakuhao' je situaciju kada je jedan domaći igrač evidentno igrao rukom u svom 16-ercu, no sudac Ricardo De Burgos to nije vidio ili nije želio vidjeti pa je Sportingu uskratio priliku za izjednačenje.

I dok se ta odluka neće mijenjati, vrlo lako bi se mogla ona koju je sudac 'svirao' u 83. minuti. Naime, Halilović je u jednom prodoru kroz obranu domaćina grubo zaustavljen od Recia, ali bez obzira na to što je, po svim zakonima fizike, pao na travnjak, nije ostao ležati već je u namjeri da nastavi igru - ustao.

Ipak, već spomenuti sudac žutim je kartonom kaznio Halilovića misleći da simulira, no subotnje analize stale su na Halilovićevu stranu. Hrvatski igrač primio je isprike, a iz njegova je kluba otišao i službeni prigovor u španjolski savez, u nadi da će Haliloviću poništiti karton, peti, zbog kojeg će - ako mu ostane - morati propustiti utakmicu protiv Atletica.

Slična situacija dogodila se u prošlom kolu, kada je Laporte dobio žuti karton, ali je naknadnom snimkom potvrđeno da ga nije zaslužio pa su mu ga jednostavno - obrisali.