HRVATSKI TINEJDŽER

Halilović odličan protiv svoje Barce: I oni su rekli da je bio penal!

18.02.2016 u 09:00

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Alen Halilović koji je u srijedu, u odgođenoj utakmici 16. kola od prve minute bio na terenu protiv Barcelone, odigrao je zapaženu utakmicu. Doduše, njegov je Sporting doživio poraz 1:3, ali Halilović je još jednom dokazao klasu

Alen Halilović koji je ove sezone, kao igrač Barcelone stigao na posudbu u Sporting iz Gijona, definitivno odlično koristi povjerenje trenera Abelarda, i po svemu sudeći - gradi put povratka u katalonsku prijestolnicu.

Naime, naš je 20-godišnji nogometaš, poslan na kaljenje u Asturiju, kako bi što prije uhvatio ritam igranja u španjolskoj Primeri. A da je na odličnom putu, uoči međusobnog ogleda, potvrdio je i trener Enrique.

'Halilović je na odličnom putu i najvažnije je da sakuplja minutažu u Primeri. To će mu sasvim sigurno koristi', dodatno je Halilovića motivirao Barcelonin trener.

Još jedan poguranac Halilović je dobio i od svog trenera Abelarda koji ga je nakon četiri utakmice koje je počeo na klupi ovog puta na teren poslao od prve minute i držao na terenu svih 90 minuta.

Halilović je odigrao zapaženo, bio je rastrčan, nudio se suigračima, imao je nekoliko odličnih dodavanja i poteza, a u 57. minuti, bio je akter - po mišljenju nekih - i sporne situacije.

Naime, pri rezultatu 2:1 za Katalonce, Halilović je bio u 16-ercu gostiju te se spremao za udarac, između Piquea i Turana. Ipak, Turčin je bio brži te je odnio loptu a Halilović je nakon udarca u njegovu nogu pao. Domaći su gledatelji žestoko protestirali tražeći kazneni udarac, ali sudac Ricardo de Burgos nije mislio isto.

'Svi me tješe da je penal bio, ali na moju žalost nije dosuđen. Možda je to čak bila i moja prevelika želja. No, ja sam sportaš i ne ljutim se. Moramo gledati dalje, u budućnost i u drugim utakmica tražiti bodove. Barcelona je ipak klasa iznad nas, ali ne samo nas, nego i svih. Važno je da smo pokazali da znamo i možemo, a trud se na kraju uvijek nagradi', rekao je za tportal.hr nakon utakmice Alen Halilović, koji je ovom partijom, još jednom, dokazao da mu je prelazak u Sporting i igranje u jednoj od najjačih svjetskih liga itekako koristio. Jer ne smijemo zaboraviti - tinejdžer Alen će tek u lipnju napuniti 20 godina.

A da hrvatski veznjak ne pretjeruje oko penala, rekao je za španjolske medije i trener Abelardo.

'Tko zna, da nam je sudac dosudio penal i da je bilo 2:2, pitanje je kako bi utakmica završila. A da je riječ o sumnjivoj situaciji potvrdili su mi i igrači Barcelone koji su rekli da je to bio start za kazneni udarac.'

'Nakon utakmice nije bilo vremena za razgovor jer su igrači Barcelone žurili kući, ali i Rakitić i njih još nekoliko su mi čestitali na dobroj partiji. A meni je to svakako najvažnije priznanje', zaključio je Halilović, u čijem se držanju i razmišljanju vidi da definitivno sazrijeva, ne samo u igračinu već i pravog sportaša.