GOLIJADA NA POLJUDU

Hajdukova rapsodija, šest golova u mreži Zadra

17.08.2014 u 09:36

  • +3

5. kolo MAXtv Prva liga, Hajduk - Zadar

Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanović

Bionic
Reading

U drugoj subotnjoj utakmici MAXtv Prve lige Hajduk je na Poljudu, pred oko sedam tisuća navijača, svladao Zadar s uvjerljivih 6:0

Zadrani su hrabro ušli u susret, već u drugoj minuti su zatresli mrežu, ali je Ivančićev pogodak poništen zbog nedozvoljene pozicije. Hajduk je u tim trenucima djelovao izgubljeno, no uskoro je za goste uslijedio šok.

Kouassi je u 10. minuti ušao u šesnaesterac, bio je između dva zadarska igrača te je odglumio prekršaj. Sudac je bio u blizini, ali je nasjeo, a s bijele točke precizan je bio Caktaš.

Igralo se otvoreno s obje strane, a u 18. minuti Hrgović je laktom dočekao Maglicu zbog čega je dobio žuti karton. Nije izgledalo namjerno, ali mogao je lako zaraditi isključenje.

U 25. Hajduk je imao 2:0, ali bila je to još jedna situacija o kojoj će se pričati. Sušić je petom uzdrmao vratnicu, Matković je loptu uhvatio na crti, ali ju je uklizavanjem Maglica ugurao u mrežu. Zadrani su tražili prekršaj na golmanu, no ništa od toga.

Na novi gol u mreži gostiju čekalo se do 32., a prije kornera su se zakvačili vratar Matković i Kouassi, pa je reda radio Maloča zbog čega je požutio. Poslije udarca iz kuta upravo je Kouassi iz blizine matirao čovjeka s kojim se naguravao.

Nakon toga sve je bilo više nervoze, išlo se žestoko u duele, a u takvoj igri obrana Zadra je curila na sve strane, po jednom su sa crte izbijali Matković i branič Ješe.

U nastavku je Hajduk bio jednako silovit, golovi su i dalje padali. Prvo je raspoloženi Kouassi u 51. izbio pred Matkovića te mu gurnuo loptu kroz noge za 4:0, a četiri minute kasnije s par metara je nepogrešiv bio i Gotal. Pukla je 'petarda', a još se imalo dosta za igrati.

Zadar je izgledao kao razbijena vojska pa je morao po loptu u mrežu i u 72. Maglica je izašao pred Matkovića, zaobišao ga i zatim smireno pogodio.

Gostujuća katastrofa mogla je biti još veća u 83. Milevskij je namjestio novi zicer Maglici koji je iz blizine promašio prazan gol.

Hajduk je tako na najljepši mogući način obavio svoj prvenstveni posao prije europskog iskušenja u Ukrajini kod Dnjipra gdje ga očekuje prvi susret play-offa Europske lige.

'Bili' na ljestvici nakon pet kola imaju deset bodova, pet manje od Dinama i Rijeke.