O STANJU NA POLJUDU

Hajdukov predsjednik saslušan u Nyonu

13.12.2012 u 08:50

Bionic
Reading

Hajdukov predsjednik Marin Brbić saslušan je pred Upravno-sudbenim vijećem Uefe, kome je iznio trenutno financijsko stanje Hajduka te na koji način planira podmiriti dospjele obaveze

Hajduk je pod sankcije Uefe dospio zato jer nije poštovao financijski fair play, pa je njegov slučaj dospio pred istražno vijeće CFCB-a (Club Financial Control Body), koje je proslijedilo predmet Upravno-sudbenom vijeću. Kako bi poboljšao svoju poziciju uoči donošenja odluke, Hajduk je zatražio saslušanje, pozivajući se na članak 15. pravilnika o postupcima.

Tako je u Nyonu održano saslušanje predsjednika Marina Brbića pred Upravno-sudbenim vijećem na čelu s predsjednikom Joseom da Cunhom Rodriguesom te predsjednikom i članovima Istražnog vijeća.

'Saslušanje je trajalo oko 45 minuta i ja sam detaljno elaborirao trenutnu financijsku sliku kluba te razloge zbog kojih nismo na vrijeme podmirivali financijske obveze prema drugim klubovima, igračima, trenerima i zaposlenicima, kao i prema državi vezano za takse i poreze', kazao je Brbić i dodao:

'Odgovorio sam na sva pitanja, sada očekujemo da će Upravno-sudbeno vijeće donijeti pravorijek. Mi smo optimisti i nadamo se da neće doći do najgorega, odnosno do našega izbacivanja iz Europe.'