ZAKUHAVA SE RAMLJAK

Hajduk slomio Porto, Dinamo razbio Galatasaray

06.06.2013 u 21:07

Bionic
Reading

Završeno je prvo kolo natjecanja po skupinama juniorskog turnira Mladen Ramljak i oba hrvatska predstavnika upisala su vrijedne pobjede u lovu na finale

Nakon Aarhusa i Udinesea pobjede su upisali i Dinamo i Hajduk. Sve četiri utakmice u seniorskim bi ogledima izgledale kao iznenađenja, ali na ovom turniru to nije veliki šok. Dapače.

Hajduk nije nadigrao Porto, ali ga je svladao rezultatom 2:1 i upisao prva tri boda. Heroj Splićana bio je dvostruki strijelac Mario Pašalić, a pogodak za 1:1 zabio je Rodrigues početkom nastavka. Hajduku slijedi ogled s Udineseom i nova pobjeda (četvrtak 9.30 ujutro) bi ih sasvim približila drugom finalu u nizu. Jarnijeva momčad mogla je i izgubiti utakmicu, ali pokazuje dobre naznake i protiv Talijana ima lijepu priliku.


Prema novom finalu juriša i Dinamo. Momčad Igora Cvitanović s 4:1 je svladala solidni Galatasaray i najavila pohod na novu titulu. U dosadašnjih deset izdanja turnira, osvojili su ih devet. Briljirao je ofenzivni red (Fiolić, Murić, Brodić, Kolar), svi redom još kadeti, koji su i potpisali sve golove. Robert Murić je zabio dva (drugi iz 'sumnjivog' penala za 3:0), Fran Brodić i Marko Kolar po jednom i Dinamo je lakoćom srušio prvu prepreku. U završnici su Turci smanjili lijepim udarcem Samet Yilmaz.

Dinamo je, prema riječima trenera Cvitanovića, veći dio posla obavio dobrim otvaranjima obaju poluvremena. Ima još prostora za uigravanje i napredak, ali Dinamo je složio vrlo dobru juniorsku generaciju za iduću sezonu i dobro je otvorio turnir na kojemu je uvijek favorit.

Dinamo u četvrtak u 11.15 igra protiv Valencije koja je prvi ogled protiv Aarhusa izgubila 3:1. Ključni dvoboj očekuje ih u subotu u 16.30 (Aarhus) kada se očekuje i najviše gledatelja na turniru.

Finale će igrati dvije prvoplasirane momčadi skupina, u nedjelju u 11 sati, Dinamo i Hajduk sve će oglede na turniru igrati na terenu Hirec Kacian ispod maksimirskog istoka.