SUDAR NA POLJUDU

Hajduk se mučio protiv Rudeša, ali ga je slomio, evo kako je pao gol vrijedan tri boda

04.11.2023 u 20:14

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka osvojili su tri boda u 14. kolu SuperSport HNL-a, na svom su Poljudu splitski nogometaši s 1-0 (0-0) pobijedili posljednjeplasirani Rudeš

Posve neuvjerljivi Hajduk pobijedio je pogotkom kojeg je u 47. minuti postigao Aleksandar Trajkovski. Hajduk se time bodovno izjednačio na vrhu ljestvice s Rijekom, dok je Rudeš ostao posljednji te i dalje traži put do premijerne prvenstvene pobjede. Ima tek tri boda na kontu.

Kroz cijelo prvo poluvrijeme Hajduk, koji je ovaj susret odigrao oslabljen bez niza igrača iz udarne momčadi, se mučio. Teško su Splićani stvarali prave šanse i posljednja momčad na ljestvici je uglavnom bila ravnopravna domaćinu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Najbolju šansu Hajduk je propustio u 32. minuti kada je Rudeš spasio okvir vrata. Nakon ubačaja Sahitija glavom je loptu okrznuo Pukštas, ali su centimetri bili na strani gostiju.

  • +14
NK Hajduk - NK Rudeš, 14. kolo, 2023/24. Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic

Hajduk je ipak poveo na samom startu drugog dijela. U 47. minuti Dajaku je ubacio, a Trajkovski je uspio pogoditi suparničku mrežu za svoj premijerni pogodak u splitskom dresu.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Nakon primljenog pogotka imao je Rudeš dva solidna dolaska pred suparnička vrata, Topić i Pešić su pokušali izjednačiti, ali su ipak ostali daleko od toga. Još je bolju šansu za goste imao Šimović u 68. minuti, ali i to je domaćin preživio.

Sve dvojbe mogao je Hajduk riješiti u 78. minuti kada je Sigur probio desnu stranu, a Tomečak je šeprtljavo reagirao i skoro pogodio vlastitu mrežu.

U samoj završnici vatreno je bilo u domaćem šesnaestercu. Tražili su gosti jedanaesterac, ali ga nisu dobili, dok je u nadoknadi Pavlović promašio prazna vrata za bod Rudeša na Poljudu.

Više saznajte na SofaScore OVDJE.

Standings provided by Sofascore