1:1 PROTIV ŽILINE

Hajduk se iz Slovačke vraća s remijem

30.07.2009 u 23:21

Bionic
Reading

Uoči utakmice sa Žilinom, splitski trener Ante Miše objasnio je novinarima da se iz Slovačke želi vratiti ili s bodom ili sa sva tri. Poraz nije dolazio u obzir. Nadanja i optimizam očito su imali pokrića, jer su 'bili' u Slovačkoj odigrali obećavajućih 1:1

Premda je odigrano tek prvih 90 minuta sraza Žiline i Hajduka u 3. pretkolu Europske lige, sasvim je jasno da je hrvatska momčad kvalitetnija i talentiranija momčad koja može odigrati još puno bolje nego li je to napravila u Slovačkoj. Istina, konačnih 1:1 još ništa ne znači, valja na Poljudu odigrati još bolje, no to je obećavajući rezultat koji Anti Miši i njegovim igračima ostavlja puno prostora za optimizam.

ŽILINA - HAJDUK 1:1 (0:0)
Strijelci: 0:1 Paraiba (52), 1:1 Kobylik (73-11m)

Žilina: Perniš, Angelovic, Žilak (Babatounde, 60), Guldan, Mraz, Kobylik (Zlatković, 79), Adauto, Jež, Piaček, Šourek, Lietava.
Hajduk: Subašić, Šerić, Ibričić, Tomasov (Cernat, 58) , Gabrić, Skoko, Maloča, Rubil, Brkljača (Strinić, 74), Pandža, Paraiba (Rodić, 76).

Žilina je na svom travnjaku bila nekako konkretnija, njezini igrači dominirali su igrom, ali velika većina slovačkih napada bila je jalova, bez konkretnog završetka, pa ni Subašić nije imao previše posla. S druge strane, 'bijeli' su strpljivo gradili svoje napade, puno nade polagali u brazilsko pojačanje Paraiba i upravo je on početkom drugog poluvremena osigurao vrijedno vodstvo svom novom poslodavcu.

Bila je to akcija nevjerojatno slična onoj kad je Mario Mandžukić samo dan ranije zabio izjednačujući pogodak Red Bullu. Netko od slovačkih stopera prsima je htio vratiti loptu svom golmanu, pritrčao je Brazilac i pospremio loptu u mrežu za 1:0.

Žilina je nakon primljenog pogotka još jače jurnula prema golu Hajduka, a do izjednačenja je stigla u 73. minuti kad je Rubil na rubu svog kaznenog prostora nespretno intervenirao, Patrik Mraz je pao, a sudac dosudio kazneni udarac. Sigurni egzekutor bio je David Kobylík.

S obzirom na stanje na terenu, Hajduk nakon odigranih 1:1 može biti vrlo zadovoljan. Napadači Žiline promašili su nekoliko dobrih prilika, a nevjerojatnim se čini promašaj Ivana Lietave u 83. minuti. Čovjek se samo trebao nakloniti i jednu visoko ubačenu loptu pospremiti iza Subašića. No Lietava je skočio, ciljao i - promašio! Na kraju, i Hajduk je imao svoju priliku za pobjedu, no Ibričićev udarac iz slobodnjaka završio je u vratnici.

Uzvrat Hajduka i Žiline na rasporedu je idućeg četvrtka, a igrat će se pred TV kamerama u 20.15.