ne dogodi li se čudo u subotu

Hajduk nakon 25 godina opet ima najboljeg strijelca lige!

26.05.2017 u 19:50

Bionic
Reading

U posljednjem ovosezonskom ogledu Slaven Belupa i Hajduka, pobjeda je pripala gostima koji su slavili 2:1 a oba pogotka za splitsku momčad djelo su mađarskog napadača Marka Futacsa. Tako je Futacs sezonu okončao s 18 golova i najozbiljniji je kandidat za naslov najboljeg strijelca MAXtv Prve lige

Slaven Belupo i Hajduk svoju su sezonu okončali ogledom u Koprivnici. U utakmici koja se igrala samo za prestiž, gosti su bili bolji i konkretniji, a imali su i raspoloženog strijelca Marka Futacsa, koji se s Andrijaševićem i Hodžićem (obojica su do 36. kola zabili 15 pogodaka) borio za naslov najboljeg strijelca lige.

Hajduk je zasluženo slavio 2:1, s time da je Mađar osim za golove, bio zadužen i za asistencije te je do 69. minute dok ga nije zamijenio Ohandza predstavljao opasnost po golmana Blaževića.

  • +7
NK Slaven Belupo - HNK Hajduk, utakmica 1. HNL, 36. kolo Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Istina, prvu su priliku imali domaći, ali ni Ivanovski a potom ni Heber nisu uspjeli svladati Stipicu. A onda je na scenu stupio Futacs. Prvo je u sedmoj minuti sjajno pobjegao domaćoj obrani, ali uspio mu je Blažević izbiti loptu.

U sljedećoj prilici, Mađar je bio brži i pokraj istrčalog vratara domaćeg sastava zabio za 0:1.

15-tak minuta kasnije, Futacs se iskazao asistencijom, nakon koje je sudac Pajač pokazao na bijelu točku jer Erceg je u 16-ercu domaćih zaustavljen prekršajem. No, svjesni da njihov suigrač lovi naslov najboljeg strijelca, kazneni udarac izveo je - i zabio - a tko drugi nego Marko Futacs.

Drugo poluvrijeme prilikom je otvorio Hajduk, ali ovog puta Futacs nije najbolje pucao pa je ostalo 0:2.

Domaći su uzvratili u 48. i 52. minuti, no kod prvog udarca Ivanovskog ispriječila se stativa, dok je drugi bio nešto neprecizniji i nije ni išao u okvir gola. Potom je i Heber opasno zaprijetio Stipici, ali uspio je golman Hajduka loptu zaustaviti na gol-crti.

Otvorenija igra u nastavku isplatila se Slavenu Belupu u 75. minuti kada je Međimorec lijepo reagirao na jedan udarac i prebacio Stipicu za 1:2.

Kad već nema trofeja, Hajduk se može tješiti da ima najboljeg strijelca lige, jer teško je očekivati da će Andrijašević ili Hodžić u međusobnom subotnjem ogledu zabiti četiri gola.

Hajduk se tim ostvarenjem zadnji put mogao pohvaliti u sezoni 1992. kada je prvi strijelac bio Ardian Kozniku.

Ova je pobjeda i velika nagrada treneru Joanu Carrillu koji je u četvrtak produžio ugovor za još jednu sezonu, a ovom partijom njegovi su igrači potvrdili dobar rad španjolskog stručnjaka koji je s 'bilima' u proljetnom dijelu sezone igrao lijep i efikasan nogomet.

Hajduk je sezonu okončao na trećem mjestu dok je Slaven Belupo ostao na šestoj pozciji.