ŽDRIJEB - EUROPSKA LIGA

Hajduk na Latvijce, Osijek na Andorane

25.06.2012 u 15:09

Bionic
Reading

U Nyonu je održan ždrijeb prvog i drugog pretkola Europske lige. Hrvatsku su predstavljala tri predstavnika iz MAXtv Prve lige – Osijek, Slaven Belupo i Hajduk

Najviše posla je pred Osječanima koji će kao finalisti Hrvatskog kupa svoje nastupe započeti već u 1. pretkolu EL-a. Tamo će snage odmjeriti s andorskom Santa Colomom, a ukoliko preskoče prvu prepreku u 2. prekolu će već imati dosta ozbiljnijeg protivnika. Naime, u drugoj kvalifikacijskoj rundi idu na boljeg iz sraza švedskog Kalmara i sjevernoirskog Cliftonvillea.

Osijek će gostovati u prvoj utakmici u Andori 5. srpnja, a uzvrat je u Gradskom vrtu tjedan dana kasnije.

Hajduk i Slaven Belupo bili su nositelji u drugom pretkolu, pa i nisu dobili prezahtjevne protivnike.

Hrvatski doprvak, splitski Hajduk, u 2. pretkolu ide na najtrofejniji latvijski klub Skonto iz Rige. Prvi susret biti će odigran na Poljudu 19. srpnja, a potom sedam dana kasnije slijedi revanš na sjeveru Europe.

Skonto je 15 puta osvajao nacionalni naslov, a trenutno je prvi trener momčadi bivši reprezentativac Marian Pahars koji je sedam igračkih sezona proveo u redovima engleskog Southamptona. Svojevremeno je izdanak nogometne škole Skonta, Maris Verpakovskis nosio i dres splitskog kluba.

Preostali hrvatski klub u 2. pretkolu, koprivnički Slaven Belupo igrat će protiv pobjednika susreta između makedonske Shkendije i još jednog sjevernoirskog kluba Portadowna. I 'farmaceuti' će u prvoj utakmici 19. srpnja biti domaćini.

U 3. pretkolu, dođu li hrvatski predstavnici do te faze, neće biti nositelji i mogu se sudariti s vrhunskim klubovima poput Intera, Liverpoola, Marseillea, Athletic Bilbaoa, Hannovera ili Dinamo Moskve.

Uključite se i vi u raspravu oko ove i drugih nogometnih tema – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja nove domaće nogometne zajednice!

Prvo pretkolo za Europa ligu (5. i 12. srpanj):

Santa Coloma (And) – Osijek

Drugo pretkolo za Europa ligu (19. i 26. srpanj):

Santa Coloma / Osijek – Kalmar (Šve) / Cliftonville (SIr)
Hajduk - Skonto (Lit)
Slaven Belupo – Shkendija (Mak) / Portadown (SIr)