NE PUTUJE U TURSKU

Hajduk kaznio ponajboljeg, Frane Zolja udaljen iz momčadi

Bionic
Reading

Sad je definitivno: Franck Ohandza ne putuje s prvom momčadi Hajduka u Tursku, a nastavit će trenirati s drugom momčadi. 'Bijeli' su mu dva puta nudili ugovor, ali on s igračeve strane nije potpisan. Za početak će preseliti u Hajduk II

Kako piše Dalmatinski portal, već nakon prvog kruga pregovora, sve je bilo jasno. Igračev menadžer Oliver König više se ne javlja na mobitel, a bilo bi zanimljivo čuti kako objašnjava to što Ohandzina primanja nije želio vezati uz broj nastupa.

Na Poljudu su mu, naime, ponudili i drugi prijedlog ugovora, po kojemu bi uz 25 nastupa i 5-6 golova, što je za igrača njegovih kvaliteta 'šala mala', bio najplaćeniji igrač u klubu. Ohandzina strana želi visoku fiksnu plaću, a na bonuse praktički i ne obraćaju pažnju. Hajduk je zadnjih par mjeseci čekao 'da' s Ohandzine strane, no nije ga dočekao.

Na Poljudu su svjesni njegovih igračkih kvaliteta, ali jednako tako je važan i podatak da Kamerunac u prošloj sezoni nije igrao od rujna i derbija s Dinamom pa do kraja prvenstva. U ovoj tekućoj je također jedan period bio ozlijeđen, a pod posebnim povećalom se promatrao događaj iz Koprivnice, kada ga je trener poslao na zagrijavanje, a on na poluvremenu prijavio ozljedu, pa nije ulazio. Baš ta nepredvidivost hoće li i kada Kamerunac biti spreman za nastup nagnala je sportskog direktora Marija Branca da mu zaradu veže uz učinak, odnosno broj nastupa.

Iako s Poljuda stižu informacije da Ohandza trenutno odlično trenira, već se došlo u fazu kada trener Joan Carrillo mora znati s kim može računati za sljedeću polusezonu. Ohandza ili Frane Zolja, kako su ga navijači od milja prozvali, za Hajduk je odigrao ukupno 33 utakmice, od čega 16 u prvih 11.

Zabio je 12 golova i upisao 9 asistencija, a u obje sezone najbolje je igrao u ljetnom periodu, kada je bio glavni Hajdukov adut u europskim utakmicama. Cijelu Ohandzinu karijeru obilježile su ozljede, koje nisu dopustile da se rijetko viđen talent razvije do kraja, a njegova životna priča, sada dobiva novi neslavan nastavak i on će po isteku ugovora nakon proljetne polusezone moći napustiti Poljud kao slobodan igrač.