ŽDRIJEB - EUROPSKA LIGA

Hajduk dobio milanski Inter, Slaven na Athletic

20.07.2012 u 13:54

Bionic
Reading

U Nyonu je poslije 13 sati održan ždrijeb trećeg pretkola Europske lige, a u bubnju su se našla imena i tri hrvatska predstavnika

Između dviju utakmica drugog pretkola hrvatski klubovi Hajduk, Slaven Belupo i Osijek su saznali protivnike u trećoj rundi ukoliko dođu do nje.

Splićani imaju realne šanse za treće pretkolo, jer imaju 2:0 iz prve domaće utakmice protiv Skonta, a nova prepreka bi bila milanski Inter. Neki Hajdukovci su priželjkivali talijansku mega momčad i to im se ispunilo. Prva utakmica je u Italiji, a uzvrat na Poljudu. U ždrijebu je Inter bio klub s najvećim koeficijentom.

Koprivnički prvoligaš siguran je putnik u treće pretkolo, jer kod Portadowna brani 6:0 iz prvih 90 minuta, a u sljedećem kvalifikacijskom kolu očekuje ga prošlogodišnji finalist ovog natjecanja Athletic Bilbao.

Što se tiče Osijeka, on bi u slučaju prolaska trebao igrati protiv boljeg iz para Young Boys i Zimbru, no realno je teško to očekivati, jer je u Gradskom vrtu izgubio prvi susret protiv švedskog Kalmara 3:1.

Prve utakmice trećeg pretkola su na rasporedu 2., a uzvrati 9. kolovoza.