kopićeve muke

Hajduk desetkovan uoči uzvrata u Bugarskoj; bez prva dva golmana, a nema ni kapetana

01.08.2018 u 12:57

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka su u prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige na Poljudu pobijedili Slaviju iz Sofije 1:0. No, 'bili' su se mučili, jedva su zabili i taj jedan gol... U četvrtak (2. kolovoza, 19 sati, Arenasport 1) Hajduk u Sofiji igra uzvratnu utakmicu, a trener Željko Kopić našao se u velikim problemima

Hajduk je put Sofije krenuo desetkovan, zbog ozljeda nema prva dva golmana. Josip Posavec ozlijedio se na utakmici protiv Slavije, a njegova zamjena Tomislav Duka stradao je na utakmici 1. kola Hrvatski Telekom Prve lige protiv Osijeka. Kopić bi lakše prebolio taj težak poraz od Osijeka (4:1) samo da je mogao izbjeći te pehove s ozljedama. Posebno je teška situacija s Dukom koji je zadobio prijelom lakatne kosti i operiran je u KBC Split. Očekuje se da će oporavak trajati najmanje tri mjeseca...

Tako je Hajduk uoči teškog uzvrata u Bugarskoj ostao na dva neiskusna golmana, od prve minute protiv Slavije bi trebao braniti Marin Ljubić (20), a zamjena će mu biti Davor Matijaš (18).

No, Kopićevim mukama tu nije kraj. Uoči prvog susreta klub je prodao Josipa Radoševića, a na posljednjem treningu prije puta za Bugarsku otpao je i kapetan Zoran Nižić. On se nakon debakla u Osijeku požalio na ozljedu, ali službeno je objavljeno kako je iz momčadi ispao zbog iznenadne visoke temperature.

  • +24
Hajduk - Slavija, 2. pretkolo Europske lige, 26.7.2018. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Previše je to loših vijesti uoči sutrašnje utakmice, trener 'bilih' zasigurno ima samo jednu želju - da mu se više nitko od igrača ne ozlijedi. Jer da bi obranio minimalnu prednost 1:0 na ovom teškom gostovanju trebat će mu sve raspoložive snage i - ako je suditi prema prvoj utakmici i partiji u Osijeku - dosta sportske sreće.