SUPERSPORT HNL

Hajduk bez Livaje, ali s Kalinićem kod Lokomotive, Gorica protiv Slavena želi iskoristiti kiks Rijeke. Evo gdje gledati današnje utakmice

30.10.2022 u 11:05

Bionic
Reading

Danas su na rasporedu dvije utakmice 15. kola SuperSport Hrvatske nogomete lige. Od 15 sati Lokomotiva je domaćin Hajduku koji se nakon poraza Dinama u Osijeku ima priliku približiti Modrima. U 17.30 sati na rasporedu je susret Gorica - Slaven Belupo. Obje utakmice možete pratiti na kanalu MAXSport 1.

'Lokomotiva je momčad koja ima identitet, igraju s visokim intenzitetom, maksimalno su agresivni. Jako su opasni na domaćem terenu, to smo i vidjeli prošle sezone kada ih u dva navrata nismo uspjeli pobijediti u Kranjčevićevoj, međutim maksimalno smo motivirani i očekujemo da budemo pravi. Hajduk uvijek ide samo na tri boda, uvažavajući svakog protivnika. Želimo se baviti sobom i doći s tri boda uz Zagreba',- kazao je Hajdukov trener Mislav Karoglan u najavi današnjeg susreta.

Hajduk se trenutno nalazi na drugom mjestu prvenstvene tablice s 30 bodova, pet manje od prvoplasiranog Dinama. Današnji suparnik Bijelih zauzima osmu poziciju na tablici.

Zanimljivo, obje momčadi su u posljednjoj prvenstvenoj utakmici upisale pobjede protiv Gorice. Lokomotiva je prošlog vikenda na domaćem terenu svladala Goricu rezultatom 2:1, a Hajduk je istog suparnika pobijedio 3:1 u srijedu na Poljudu u zaostaloj utakmici 4. kola SuperSport HNL.

U odnosu na posljednju utakmicu Hajdukov trener Karoglan u Kranjčevićevoj neće moći računati na najboljeg strijelca Marka Livaju koji je dobio treći žuti karton, dok se u momčad vraća kapetan Lovre Kalinić.

U prvoj utakmici u aktualnoj sezoni Hajduk je 21. kolovoza na Poljudu svladao Lokomotivu rezultatom 2:1, a strijelci su tada za Bijele bili Chidozie Awaziem i Lukas Grgić.

Trener Lokomotive Silvijo Čabraja uoči susreta je poručio:

'Nije Hajduk samo Marko Livaja. To je kvalitetna i dobra ekipa koja se već dvije godine bori za naslov prvaka. Tako da u svakom slučaju čeka nas vrlo teška i zahtjevna utakmica. Što se tiče zdravstvenog stanja, I dalje smo bez Vasilja, Maleša I Smakaja, no uvjeren sam da će svi igrači na terenu znati odgovoriti izazovu koji nas čeka u nedjelju', poručio je Čabraja.

Gorici se nakon poraza Rijeke na Rujevici od Istre 1-0 otvorila prilika da dođe na tri boda zaostatka za Riječanima. Utakmica sa Slavenom nudi mogućnost početka bijega s posljednjeg mjesta.

'Ovo je utakmica u kojoj se obje momčadi nalaze u različitim situacijama. Slaven Belupo je u opuštenijoj situaciji, s dovoljnim brojem bodova dok se mi borimo za svaki bod. Mislim da nam ne treba veća motivacija od toga', jasan je trener Goričanan Igor Angelovski.

U kadar se vraća Krešimir Krizmanić koji je odradio suspenziju zbog tri žuta kartona, a neće biti Ameta Korce koji je dobio crveni karton u prošlom susretu na Poljudu.

'Svi znamo što ova utakmica znači za nas i zato svaki pojedinac koji će nastupiti mora dati svoj maksimum. Moramo stajati jedan uz drugoga i probati pobijediti Slaven koji je odigrao stvarno kvalitetnu polusezonu' - kazao je trener.

U prvom međusobnom dvoboju ove sezone, Slaven Belupo je slavio s 2-1, iako je Gorica bila u vodstvu do 78. minute.

'Slaven ove sezone izgleda jako dobro. U prvoj utakmici s njima smo bili dobri 70 minuta i sada to želimo primijeniti na svih 90 minuta', rekao je Jurica Pršir, koji je na Poljudu prvi puta nosio kapetansku traku.

'Sretan sam, to je čast, ali i velika odgovornost i nadam se da ću dobro voditi ekipu.'

'Gorica zaista po ničemu ne zaslužuje biti na ovoj poziciji. Imali su puno pehova, ali mislim da bi mi trebali iskoristiti ovaj svoj dobar moment. Želimo u još jednoj važnoj utakmici potvrditi naše dobre igre i, prije svega, potvrditi i ponoviti zalaganje i energiju koju imamo u posljednjih nekoliko utakmica', rekao je uoči susreta trener Slaven Belupa Zoran Zekić.

Standings provided by Sofascore
MAXSport Najava emisije Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

>