demonstracija sile

Guardiola utjerao svima strah u kosti: Tko može protiv Cityja u Ligi prvaka!?

14.02.2018 u 09:15

Bionic
Reading

Nakon impresivne pobjede 4:0 u gostima kod Basela Manchester City praktički je već izborio plasman u četvrtfinale Lige prvaka, ali i demonstrirao rivalima silu uoči završne faze turnira...

Manchester City pomeo je konkurenciju u Premiershipu ove sezone, a isto čini se namjerava učiniti i s nogometnom elitom u Ligi prvaka.

  • +3
Liga prvaka: Basel - Manchester City Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ovog utorka s lakih 4:0 pobijedio je u gostima Basel, zahvaljujući dva pogotka Gündogana i po jednog Aguera i Bernarda Silve. Prolazak u četvrtfinale je praktički već osiguran, a Englezi počinju vjerovati da bi nakon šest godina napokon jedan njihov klub mogao otići do samog kraja u najprestižnijem klupskom nogometnom natjecanju.

'Gotovo da smo u četvrtfinalu. Neću reći da već jesmo, ali ovo je fantastičan rezultat. Nije lako održavati ovaj nivo igre, no ponovo smo uspjeli,' izjavio je Pep Guardiola nakon utakmice pa ipak upozorio:

'Ali mi još ništa nismo osvojili. Moramo ići utakmicu po utakmicu. Moramo dolaziti fokusirani na teren i pobjeđivati.'

City sljedećih tjedana igra dvaput s Arsenalom, u finalu Liga kupa i u Premiershipu, a dočekuje i Chelsea. Tek nakon toga slijedi formalnost protiv Basela u uzvratu, a zatim Liga prvaka postaje Guardiolin prioritet...