Dodatne kvalifikacije za EURO

Gruzija preko Luksemburga do finala; Zivzivadze dvostruki strijelac

21.03.2024 u 20:10

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Gruzije plasirala se u finale svog dijela dodatnih kvalifikacija za odlazak na ovogodišnje Europsko prvenstvo nakon domaće pobjede 2-0 protiv Luksemburga

Junak gruzijske pobjede bio je Budu Zivzivadze koji je postigao oba gola, u 40. i 64. minuti.

U prvom poluvremenu Gruzijci su dominirali, a bolju igru su naplatili u smiraju prvog dijela kada je Zivzivadze pogodio za 1-0. Početkom drugog poluvremena Luksemburg se mogao vratiti u igru. Gosti su uostalom i izjednačili, ali je VAR potom poništio gol zbog navodnog prekršaja u napadu.

Potom su gosti ostali s igračem manje u 58. minuti kada je pocrvenio Chanot, a već u 64. je Gruzija napravila ogroman korak prema slavlju. Opet je strijelac bio Zivivadze, ovaj put za 2-0.

  • +7
Gruzija - Luksemburg, doigravanje za EURO, 21.3.2024. Izvor: EPA / Autor: TAMUNA KULUMBEGASHVILI

Uz igrača više i dva pogotka viška Gruzija je rutinski privela utakmicu kraju te je došla korak bliže nastupu na Europskom prvenstvu.

U finalu će Gruzija ponovno biti domaćin i to pobjedniku ogleda Grčke i Kazahstana. Ukupni pobjednik ovog dijela dodatnih kvalifikacija ide u skupinu F na Europskom prvenstvu gdje se nalaze Portugal, Turska i Češka.