OSTVARILI PLANIRANO

'Grobari' izazvali incident u Areni

25.04.2010 u 19:24

Bionic
Reading

Iako su se organizatori potrudili da sve prođe u najboljem redu, očito su previdjeli najavu 'Grobara' da će stići u Zagreb, a jedan se u Areni pojavio i sa službenom akreditacijom te uspio isprovocirati navijače i izazvati reakciju redara i policije

Sredinom treće četvrtine, u ravnini s Partizanovom tribinom dogodio se incident u kojem se prvo nije znalo tko je kivac. No čim se pojavila policija i jaka redarska služba te počela štititi klupu Partizana, jasno je bilo da iza incidenta stoje gostujući navijači, od kojih se jedan pojavio i sa službenom akrediatcijom turnira.


Nekoliko nadobudnih pojedinaca je provociralo domaće navijače, uslijedila je i njihova reakcija. Redari su potvrdili da je incident nastao kada su domaći htjeli dohvatiti 'provokatora koji je dizao tri prsta i bacio bocu među njih'.

Prekid je trajao gotovo deset minuta, a ružna slika, na koju nitko nije mogao utjecati, otišla je 'van'. Nakon naganjanja po tribini, policajci su izgrednike bacili na pod i svezali im ruke, a večer će provesti vjerojatno u nekoj policijskoj postaji.