VIDEO POSTAO HIT

Grk psuje na hrvatskom: Ja sam ga naučio, u tome sam šampion!

23.01.2015 u 11:34

Bionic
Reading

Grčki trener Dimitrios Itoudis, koji od ljeta 2014. sjedi na klupi moćnog moskovskog CSKA, savršeno govori hrvatsko jezik koji je naučio za vrijeme studiranja u Zagrebu

Dugi niz godina danas 44-godišnji Itoudis bio je pomoćnik trofejnog srpskog trenera Željka Obradovića. U razdoblju od 1999. do 2012. Itoudis je bio pomoćnik u grčkom Panathinaikosu, a malo je poznato kako je prve košarkaške korake kao trener napravio u KK Zagreb kod legendarnog Boška Božića Pepsija.

Naime, kao mladog studenta i velikog zaljubljenika u košarku Pepsi mu je početkom 90-ih godina dao priliku da radi u tadašnjem KK Novi Zagreb gdje mu je bio pomoćnik.

Tako je videosnimka Itoudisa na kojoj psuje na hrvatsko-srpskom postala pravi hit na internetu. Posljednji put to se dogodilo na utakmici Eurolige odigranoj u četvrtak kada je CSKA lako dobio španjolsku Unicaju 101:74 (14 pobjeda u nizu, bez poraza!). Međutim, perfekcionist kao što je Itoudis ipak je u jednom trenutku izgubio živce…

'Istina, Itoudisu sam prvi dao priliku i naučio sam ga nešto, ali ipak je većinu psovki naučio od mene jer sam u tome bio šampion', kazao je sa smiješkom za tportal.hr Boško Božić Pepsi.


'Itoudis je prije svega veliki radnik i perfekcionist koji je uz mene te kasnije u više od deset godina uz Obradovića sakupio dovoljno znanja i iskustva da može voditi jedna CSKA. Iako ima sjajnu momčad, činjenica je kako nemaju nijedan poraz i tu se vidi njegov rukopis', dodao je Pepsi.

A kako Itoudis psuje na hrvatsko-srpskoj inačici, pogledajte u videoprilogu.