RUŽNA UVERTIRA

Grčka policija spremno reagirala; sve veći broj uhićenih navijača

04.11.2015 u 18:02

Bionic
Reading

Nekoliko sati prije početka utakmice nogometne Lige prvaka između Olympiacosa i zagrebačkog Dinama u Ateni je privedeno više od 90 osoba

Grčki mediji navode da je među privedenima 50-ak Hrvata koji su doputovali u Grčku premda su klubovi dogovorili da na obje utakmice neće biti gostujućih navijača. Hrvatsko veleposlanstvo u Ateni dobilo je od grčke policije informaciju o privedenima koji su zadržani zbog daljnje istrage. U pritvoru je završilo i 30-ak navijača Crvene zvezde, a među privedenima ima i navijača Panathinaikosa i Olympiacosa.

Kod privedenih ultrasa policija je pronašla arsenal metalnih šipki, palica i baklji. Prema riječima glasnogovornika, policija i dalje provodi racije po cijelom gradu kako bi pronašla hrvatske i srpske huligane, a do sada je obavljeno 20-ak racija.

Prema podacima grčke policije, u Atenu je doputovalo oko 150 BBB-a, a ugostili su ih navijači Panathinaikosa, te 300-tinjak navijača Crvene zvezde koji su doputovali u Grčku kao podrška momčadi iz Pireja. Podsjetimo da su Dinamo i Olympiacos uz pristanak UEFA-e dogovorili da se utakmice igraju bez gostujućih navijača baš zbog straha od nereda. Utakmica igrana u Zagrebu prije dva tjedna prošla je bez incidenata.

Ovakvu situaciju očekivali su i u Dinamu pa je tako dan prije utakmice Dinamov povjerenik za sigurnost Krešimir Antolić izjavio za HRT:

'Očekivali smo da će ovdje biti napeta situacija jer smo znali da će iz Hrvatske doputovati BBB-i, tradicionalni prijatelji navijača Panathinaikosa, a s druge strane će iz Srbije doputovati Delije, tradicionalni prijatelji s Olympiakosovim navijačima. Znajući prošlost tih navijačkih skupina, mi smo zajedno s kolegom iz Olympiakosa donijeli odluku da nema gostujuće tribine i u pripremi te utakmice dobili smo mnoge informacije koje smo podijelili i s hrvatskom policijom, Olympiakosom i s našim veleposlanstvom u Ateni, tako da sve ovo što se događa nije nikakvo iznenađenje. Ono što mene brine je informacija da se ovdje već nekoliko dana nalaze neki od ortodoksnih vođa huligana, jer to za mene nisu navijači Dinama, većdakle huligani, a neki od njih su kategorizirani kao najgori huligani, neki imaju sudske zabrane, pa je pravo pitanje kako su uopće izašli iz Hrvatske i kako su došli ovdje.'