NEPOZNATA SUDBINA 'VUKOVA'

Grad Zagreb je tjerao Cibonu u stečaj

23.10.2010 u 10:04

Bionic
Reading

Nekada je Cibona bila strah i trepet u Europi, a danas je veliki košarkaški klub na 'konopcima'. Oni koji su vladali pod Tornjem stvorili su milijunske dugove, a izlaz se nikako ne nazire

Zaposlenici Cibone najavili su da će bojkotirati nedjeljnu utakmicu s Olimpijom u regionalnoj ligi pa je predsjednik kluba prof. dr. Vlatko Previšić bio prisiljen sazvati proširenu sjednicu Upravnog odbora kluba. Na njoj su trebali biti predstavnici Grada (Bandić, Lovrić, Lozica) koji se nisu pojavili.

'Htjeli smo da ljudi znaju na čemu smo, da članovi Upravnog odbora znaju koje se sve opcije nude, da nema više rekla-kazala i da na kraju prihvatimo najbolju ideju. Ne kalkuliramo, samo hoćemo najbolju opciju na račun naših prostora, jer drugo ništa i nemamo za ponuditi. Važno je da zaradimo što više da možemo podmiriti što više duga', objasnio je za Večernji list direktor Knego.

Inače, satima prije sjednice Upravnog odbora u eteru Radio Sljemena odvijao se verbalni okršaj između predsjednika Cibone i pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivice Lovrića.

Nakon što je Previšić kazao da je on predstavnik Grada u Ciboni, Lovrić mu je kontrirao.

'Teško da vi predstavljate nekoga ako tome kojeg navodno predstavljate imate suprotstavljene stavove.'

Previšić je jednako oštro uzvratio.

'Cibonu je Grad tjerao u stečaj, nudili su nam da ga potpišemo, a to bi značilo isključivanje prve momčadi iz Eurolige, jer njezino vodstvo ne dopušta klubovima u takvom stanju da se u njoj natječu. Osim toga, Grad je huškao Cibonine zaposlenike da traže izvanrednu izbornu skupštinu i time dovedu klub u stanje dnevne nefunkcionalnosti.'