K SLAVNOM TRENERU

Gotovo je! Mateo Kovačić otišao u jedan od najvećih europskih klubova današnjice

21.06.2023 u 12:22

Bionic
Reading

Mateo Kovačić, 29-godišnji hrvatski reprezentativac, u novoj će sezoni igrati u redovima aktualnog europskog prvaka, Manchester Cityja. Klub s Etihada dogovorio je uvjete s Chelseajem i sada je samo pitanje trenutka u kojem će Mateo staviti potpis na ugovor

Nakon pet sezona igranja u Chelseaju (op.a., s time da je prvu godinu bio na posudbi iz Reala), Mateo Kovačić napušta Stamford Bridge.

O transferu se dugo šuškalo, ali sada je Fabrizio Romano očito dobio informaciju da su i klubovi dogovorili uvjete transfera.

Kako Talijan piše, klub Pepa Guardiole, koji je prije desetak dana osvojio naslov Lige prvaka, isplatit će londonskim Plavcima 30 milijuna funti.

Kovačiću će ovo biti četvrti klub u seniorskoj karijeri. Prvo je igrao za Dinamo, potom milanski Inter. Iz Milana se preselio u Madrid, točnije u Real, potom u Chelsea.

Sada mu je budućnost u Manchester Cityju - vjerujemo - lijepa.

Kovačić u svojoj bogatoj i trofejnoj karijeri ima četiri Lige prvaka (tri s Realom, jednu s Chelseajem), tri naslova klupskog svjetskog prvaka, tri Uefina Superkupa, španjolski naslov prvaka, španjolski Superkup, tri naslova hrvatskog prvaka s Dinamom... Naravno, ima i medalje s Hrvatskom s posljednja dva Svjetska prvenstva te nedavno okončanog Final Foura Lige nacija.

Više pronađite OVDJE.