ht prva liga - 1. kolo

Pogledajte kako su igrači s klupe osigurali Gorici uvjerljivu pobjedu kod Varaždina

14.08.2020 u 22:00

Bionic
Reading

Ovog petka, dvobojem Varaždina i Gorice, počela je jubilarna 30. sezona hrvatskog prvoligaškog nogometnog prvenstva. Dvoboj je završio pobjedom gostiju od čak 5:1 a prvi gol u novoj sezoni zabio je Dario Špikić

Po teškom, sparnom vremenu, u Varaždinu je krenula nova, 30. sezona hrvatskog prvoligaškog nogometa, a ako je suditi po prvoj utakmici, i u ovom izdanju HT Prve lige imat ćemo puno toga dobroga za vidjeti.

Gorica je bila dojmljiva, od samog starta, a prvu su put golmanu Zeleniki zaprijetili oštrim udracem Špikića. No, njegov je pokušaj otišao preko gola.

Samo dvije minute kasnije, iz jedne od rijetkih akcija domaćih, Drožđek je sam izašao na Kahlinu. Golman gostiju refleksno je skrenuo loptu, ali Obregon je izuzetno traljavo reagirao pa loptu nije ni zahvatio.

Nogomet se vratio na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr

Špikić je i u 20. minuti oprobao udarac, ali sada je bio precizniji, lopta je išla uz travnjak, ali je Zelenika bio na pravom mjestu.

Gorica je aspolutno zagospodarila terenom, a od 27. prilike su su redale kao na traci. Prvo je Ndiaye otišao malo previše u stranu, pa nije mogao dobro pucati. Isti igrač minutu kasnije pokušao je prevariti suca, ali nije uspio pa je dobio žuti karton.

  • +14
Varaždin - Gorica (1. kolo, sezona 2020/21) Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

U 29. minuti Čabraja je sjajno ušao po lijevoj strani i još bolje pucao, ali Zelenika je i ovog puta bio oprezan.

Domaćini su rijetko stizali pred gol gostiju, a onda im je jedini način bio da ugroze Kahlinu, udarci iz daljine. Jedan takav uputio je i Delić.

Bolju igru, nakon odlične akcije u kojoj su sudjelovali Kalik i Dvorneković, u 38. minuti gosti su naplatili golom Darija Špikića.

U drugom dijelu. Gorica je nastavila jednako agresivno, ali u 62. minuti domaćini su stigli do izjednačenja. Prekrasnim udarcem s 25 metara gornji lijevi kut gola pogodio je Neven Đurasek.

Bio je to tek privremeni bljesak domaćih, jer vrlo brzo gosti su ponovno preuzeli inicijativu.

Trener Dambrauskas opet je imao nos za zamjene, pa je u igru poslao Mudrinskog koji mu se odužio s dva gola.

Prvog je zabio u 81. minuti, bilo je to za 1:2, a drugog u četvrtoj minuti sudačke nadoknade za 1:5.

No, osim njega, zabijali su i Doka, koji je ušao tek koju minutu prije gola, bio mu je to i prvijenac u dresu Gorice, a među strijelce se upioa i Lovrić, koji je također ušao s klupe.