ADRIA TOUR

Goran Ivanišević poslao novu poruku, a stigli su mu i rezultati drugog testiranja na koronavirus

22.06.2020 u 21:17

Bionic
Reading

U Zadru su testirani gotovo svi sudionici Adria Toura, trojica su bila pozitivna na koronavirus, a većina negativna, među njima i Goran Ivanišević

Ivaniševiću je to bio drugi test na COVID19 u pet dana, a promjena u njegovom statusu nema, i dalje je negativan. Oglasio se tim povodom na svom Instagram profilu.

'Obavljen test na COVID-19 u Zadru, rezultati su negativni, kao što su bili i prije pet dana. Svim zaraženima želim što skoriji oporavak, a sve koji su bili u kontaktu s njima pozivam na pridržavanje važećih preporuka struke', napisao je direktor zadarskog turnira Adria Toura.

Inače, nakon što se koronavirus pojavio na teniskom spektaklu u Zadru oglasila se predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

'Sigurnost svih posjetitelja i sudionika Adria Toura u Zadru na prvome je mjestu. Odmah po saznanju da je Grigor Dimitrov pozitivan na Covid-19 otkazan je finalan meč', rekla je Babić te dodala:

  • +14
Novak Đoković s Donnom Vekić i Olgom Danilovom na koncertu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Dimic/PIXSELL

'Prema mišljenju epidemiologa, posjetitelji koji nisu bili duže od 10 minuta u izravnom kontaktu s pozitivnim igračima nemaju razloga za zabrinutost. Sinoć je testiran dio igrača kao i prateći timovi, a od jutros traju testiranja organizacijskog odbora te drugih uključenih u samu organizaciju turnira', dodala je pozivajući sve 'na povećan oprez i pridržavanje svih preporučenih epidemioloških mjera i uputa epidemiologa Krunoslava Capaka i Alana Medića oko daljnjeg postupanja.'

Podsjećamo, osim tenisača Borne Ćorića i Grigora Dimitrova pozitivni su još Marco Panichi, kondicijski trener Novaka Đokovića i Christian Groh, trener Grigora Dimitrova, naveli su organizatori.