svi pričaju o njemu

Golobradi Stefan Bajčetić, Kloppov džoker s klupe, Španjolac je srpskih korijena, a njegov otac odgovorio je na škakljivo pitanje

27.12.2022 u 12:54

Bionic
Reading

Stefan Bajčetić tinejdžer je koji je s 18 godina i 65 dana nakon 120 sekundi provodnih u igri zabio svoj prvi gol u najjačoj ligi svijeta, engleskoj Premier ligi. Dogodilo se to na sinoćnoj utakmici 17. kola u kojoj su nogometaši Liverpoola pobijedili Aston Ville s 3-1, a autor trećeg gola bio je upravo Bajetić

Riječ je o mladiću srpskog podrijetla rođenom u španjolskom gradu Vigo, čiji je otac Srđan bivši nogometaš Vojvodine, Crvene zvezde, ali i Celte Vigo.

Stefan igra za juniorsku reprezentaciju Španjolske, no još uvijek ima vremena izabrati želi li kao senior braniti boje srpske ili španjolske izabrane vrste.

U razgovoru za Marcu otac Srđan je dao naslutiti kako su male šanse da zaigra za srpske Orlove.

"Stefan je u Španjolskoj rođen i odgojen. Ima čvršće veze sa Španjolskom nego sa Srbijom. Nikad se ne zna što može donijeti budućnost, odluka još nije donesena', pojasnio je tata Bajčetić koji je iznimno ponosan na razvoj svog sina.

"Nitko nije očekivao da ovako brzo napreduje. Svi smo se iznenadili kad je ljetos otišao na pripreme prve momčadi i da je po povratku u bazu nastavio trenirati sa seniorima. Debi za Liverpool predstavljao je veliki iskorak, no klub je to koji ima nebrojeno dječaka iz svog pogona, mnogi od njih debitiraju za prvu momčad, ali se ne uspiju tamo i zadržati. Veseli me kako se Stefan formirao kroz ove dvije godine, ne samo kao nogometaš. Odlazak u Liverpool značio je da će postati samostalan i naučiti još jedan jezik, a uz sve to se suočio s drugačijim tipom nogometa jer se u Engleskoj igra dinamičnije', rekao je Srđan Bajčetić.

Počeo je kao stoper, ali ga je Jürgen Klopp prebacio u vezni red.

"Stefan je stoper koji odlično čisti lopte. Dobro čita igru u defenzivnom smislu, presijeca pasove protivnika, izlazi u presing njihovim napadačima, filtrira pasove... U Celti je igrao u centralnom dijelu obrane, a u Engleskoj je veznjak. U Liverpoolu je ta pozicija zadnjeg veznog specifična, praktički si stoper u veznom redu', pojasnio je Srđan ulogu svog sina u Liverpoolu.

Inače, Stefan je debitirao u rujnu u Ligi prvaka protiv Ajaxa i ušao u povijest kao najmlađi igrač Liverpoola koji je nastupio u ovom elitnom klupskom natjecanju.

Standings provided by Sofascore