ht prva liga - 16. kolo

Golman Cibalije najzaslužniji za osvojeni bod u slavonskom derbiju

18.11.2017 u 19:05

Bionic
Reading

Slavonski derbi Osijeka i Cibalije završio je bez pobjednika 1:1, a prvo ime okršaja sasvim sigurno je vratar gostiju Zvonimir Šubarić

Iako je Osijek bodovno, pa i financijski, daleko ispred Cibalije, u slavonskom derbiju to nije došlo do izražaja jer obje su momčadi osvojile po bod. Cibalia je tako još jednom prošla bez poraza jer u prvom ovosezonskom ogledu vinkovačka momčad slavila je 2:1.

  • +6
Hrvatski Telekom Prva liga, 16. kolo, NK Osijek - HNK Cibalia Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Istina, Osijek je bio bolja i opasnija momčad, no u prvom poluvremenu čuda je na golu radio vratar gostiju Zvonimir Šubarić.

Već u osmoj minuti zaustavio je udarac Ejupija, potom do isteka prvih 45 minuta još i pokušaje Bočkaja.

U prvoj minuti drugog dijela, sudac Bebek je nakon pada Jambora u 16-ercu gostiju pokazao na bijelu točku, ali Šubarić je uspio zaustaviti udarac Borne Barišića s bijele točke. U nastavku akcije, Ejupi je ponovno u prilici, ali sada je njegov udarac zaustavila vratnica.

Novu priliku domaćini su imali u 53. minuti, kada je Ejupi pucao, ovog puta kraj gola.

I u 74. minuti Zekićeva je momčad uspjela naplatiti terensku premoć jer Mirko Marić glavom je skrenuo loptu u mrežu nakon ubačaja iz kuta Bočkaja.

Međutim, radost domaćih kratko je trajala. već u sljedećoj minuti, nakon jedne duge lopte koja je preletjela kompletnu obranu domaćih, Kordić je prebacio vratara domaćih Malenicu za konačnih 1:1.