DRUGI KRITERIJI

Golčina Henryja pa crveni zbog tapšanja

21.06.2011 u 18:48

Bionic
Reading

Francuski napadač Thierry Henry nastupa u američkoj MLS ligi, ali njegov je nivo i dalje europski. Najbolji strijelac Arsenala svih vremena zabio je predivan gol na gostovanju u Portlandu, da bi u nastavku zbog sasvim benignog dodira dobio crveni karton

Francuski majstor je nakon dva dupla pasa izvrsno završio akciju i smanjio zaostatak svog New Yorka na 3:2, a u mreži je počelo komešanje oko stare nevažne nogometne dileme - tko će iznijeti loptu na centar.

Henry je suviše iskusan da ulazi preduboko u te čarke, ali pred kraj utakmice došao mu je jedan protivnik željan objašnjavanja. Francuz, koji je rukom izbacio Irce sa zadnjeg SP-a, u raspravi ga je 'potapšao' po glavi. Onako očinski, na što je igrač Portlanda promijenio izraz lica i odgurnuo ga.

Sudac je otišao na konzultacije kod pomoćnika i neveliki trust mozgova zaključio je da Henryja treba isključiti. Europska zvijezda nije mogla vjerovati, ali spasa nije bilo. New York je izjednačio na 3:3 i drži vrh poretka istočne konferencije.

Golčina i uzmicanje iz gužve
Tapšanje će ga koštati idućeg nastupa