WENGERU PRISJELO

Gol koji je Dinamo primio najviše je naštetio – Arsenalu!

05.11.2015 u 10:09

Bionic
Reading

Nakon što Dinamo nije uspio izdržati u Pireju i osvojiti bodove koje je držao većim dijelom utakmice, u posebno tešku situaciju doveo je i Arsenal koji bi nakon dugog vremena mogao ostati bez nokaut faze Lige prvaka...

Kad već nije mogao protiv Bayerna na Allianz Areni, Arsenalu je itekako odgovaralo da Dinamo vodi i dobije utakmicu u Pireju, jer bi u tom slučaju 'topnici' i dalje imali vlastitu sudbinu u svojim rukama. Remi s kojim se ušlo u završnicu u Grčkoj također ne bi bio loš za Engleze, no gol koji je Dinamo primio u 90. minuti doveo je Wengerovu momčad na sam rub.

Dinamovi navijači, igrači i stručni stožer možda su bili tužni nakon susreta, no kad se malo ohlade shvatit će da je iza njih još jedna pristojna utakmica u Ligi prvaka. Rezultatskog imperativa i tako nema. Samim time, 'modri' poraz zapravo je najviše naštetio Arsenalu kojeg nastup u Europskoj ligi ne može zadovoljiti, a sada zaostaje šest bodova za Olympiacosom.


Wengeru preostaje nadati se da će Bayern dobiti Grke u sljedećem kolu, a Arsenal Dinamo, da bi onda u zadnjem kolu u međusobnom obračunu u Pireju mogao ganjati pobjedu dva razlike (ili trijumf 3:2, 4:3...) koja bi ga ipak odvela među 16 najboljih ekipa Europe.

'Arsenalovi navijači mogu biti mirni. Moji igrači će ići na pobjedu. Možda ju ne ostvare, ali to neće biti zato što se nećemo boriti i ne želimo prvo mjesto u grupi,' pokušao je umiriti Engleze trener Bayerna Pep Guardiola.

Wenger pak najavljuje borbu do kraja, ali i davanje prilike igračima iz drugog plana u sljedećem dvoboju protiv Dinama, jer mu Premiership postaje važniji. To daje šansu 'modrima', jer remi bi ga ostavio na trećem mjestu, na korak do europskog proljeća koje čeka 45 godina...

Liga prvaka

Skupina F

Olympiakos - Dinamo Zagreb 2:1
Bayern Munchen - Arsenal 5:1
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Bayern Munchen 4 3 0 1 9
2. Olympiakos 4 3 0 1 9
3. Arsenal 4 1 0 3 3
4. Dinamo Zagreb 4 1 0 3 3

Sljedeće utakmice

24.11. Bayern Munchen - Olympiakos
24.11. Arsenal - Dinamo Zagreb