PO POVRATKU IZ KATARA

Gobac najavio smjenu? 'Izbornik će snositi posljedice'

29.01.2015 u 15:06

Bionic
Reading

Hrvatska muška rukometna reprezentacija bori će se za plasman od 5. do 8. mjesta na SP-u. Iako je skupini završila bez poraza, protiv Brazila i Poljske naši su pokazali previše slabosti, pa će umjesto za medalju panično loviti mjesto na OI-a u Riju

Poljska je pobijedila 24:22 i otišla tamo gdje su svi vidjeli Hrvatsku. U borbu za medalje. Hrvatska će se pak boriti za utješni odnosno primarni cilj - kojeg si je prvi čovjek cro-rukometa Zoran Gobac postavio uoči odlaska na SP.

'Ispunili smo prvi cilj. Bitno je samo da pokušamo biti peti kako bismo bili domaćini kvalifikacijskih grupa. Je li ovo uspjeh ili neuspjeh, pokazat će analiza. Nećemo bježati od pitanja, ali činjenica je da smo ostvarili prvi cilj', objasnio je dan nakon poraza od Poljaka Zoran Gobac. Prvi čovjek hrvatskog rukometa bio je u društvu izbornika Goluže i kapetana Vorija.

'U struku ne želim previše ulaziti. Ali imamo previše igrača koji igraju u jednom smjeru. Na ovakvom turniru to je neodrživo. Naš najbolji igrač, Domagoj Duvnjak, došao je na turnir iscrpljen bolešću, nije uspio završiti liječenje i to je jedan od uzroka, ali nije opravdanje za poraz. Domagoj je došao na SP, a morao je prekinuti liječenje i hvala mu na tome'.

No ono o ćemu svi ljubitelji rukometa u Hrvatskoj govore, zasad je spomenuto tek u najavi.


'Ništa se ne mijenja. Izbornik će snositi posljedice. Postavili smo ciljeve, prvi je ostvaren, a vidjet ćemo što će biti dalje. Imali smo otvoren put do finala, ali sami smo krivi za sve. Nije tajna, jurišat ćemo na naslov  prvaka Europe 2018. Velika većina naših igrača bit će u naponu snage. Naš je cilj uvijek medalja. Poljsku bismo od u deset utakmica dobili u sedam. Bit će dublja analiza ovoga, idemo korak po korak', tajanstveno je najavio Gobac.

Naravno, sada se čeka hoće li se Ivano Balić pojaviti na mjestu koordinatora u muškom rukometu ili će se o izborničkoj funkciji odlučivati u 'stožeru'.