KRAJ AGONIJE

Glock napustio Marussiju, odlazi u Force Indiju?

21.01.2013 u 13:19

Bionic
Reading

Timo Glock neće u 2013. godini voziti za Marussiju, objavljeno je u ponedjeljak. Njegova vozačka budućnost zasad je nepoznata...

Njemački 30-godišnji bivši vozač Toyote proveo je tri sezone u slabašnom bolidu Marussije s kojim se uglavnom borio za 'mrvice' u utrkama Formule 1. Talenta koji je nekad davno pokazivao danas se više nitko ne sjeća, a Glockova agonija u očajnom F1 automobilu neće se nastaviti u 2013. godini, jer su sporazumno prekinuli suradnju.

'Timo je dao veliki doprinos našoj ekipi u posljednje tri sezone, pomogao nam razviti bolid do ove točke. Fantastičan je vozač i bio je vrlo popularan kod nas. No teška financijska situacija je dovela do ovog, teška je situacija za sve,' objasnio je šef Marussije John Booth zašto je ekipa odlučila pustiti Glocka i potražiti 'plaćenog' vozača.

'Iako ovo nije put kojim sam mislio ići, jako sam uzbuđen zbog onog što budućnost donosi i nadam se da ću vrlo brzo moći objaviti što slijedi,' kaže Timo koji se nada jednom od preostalih mjesta u F1, možda čak i u Force Indiji gdje još nije objavljeno tko će voziti uz Di Restu.