SVAKA ČAST

Glazbena zvijezda izborila slalomski nastup u Sočiju

20.01.2014 u 15:37

Bionic
Reading

Slavna violinistica Vanessa Mae (35) nakratko je zamijenila svoj instrument za skije, te će predstavljati Tajland u slalomu na Zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju sljedećeg mjeseca

Mae, čiji su albumi prodani diljem svijeta u više od 10 milijuna primjeraka, trenira skijanje od 2010. godine i čini se da je zadovoljila kvalifikacijske kriterije izvedbom u Sloveniji prošlog vikenda.

'Čini se da je uspjela. Uspjela je za dlaku, ali je uspjela,' rekao je njezin menadžer Giles Holland za BBC.

Vanessa je uložila trud i postat će olimpijka


'To je bio moj san i nadam se da će ljudi prihvatiti da samo želim dati sve od sebe. Ja sam Britanka, ali realno nema šanse da bih mogla predstavljati svoju zemlju. Ali zato što je moj biološki otac Tajlanđanin oni su me prihvatili,' komentirala je Mae za Daily Telegraph još 2010. godine kada je započela s treninzima.

Mae se u slovenskom skijalištu Krvavec utrkivala četiri puta u veleslalomskim utrkama kako bi zadovoljila propisani bodovni standard. Zemlje bez skijaša u Topu 500 imaju pravo prijaviti jednog skijaša, odnosno skijašicu u slalomu i veleslalomu, sve dok zadovoljavaju bodovni standard, odnosno ako im je prosjek bodova u pet međunarodno priznatih utrka manji od 140.