CHALLENGER U RIJECI

'Glavno da su u cijeloj priči o namještanju svi Hrvati čisti'

02.06.2011 u 22:00

Bionic
Reading

Riječki turnir je posljednjih dana bio u središtu pozornosti zbog kladioničarske afere i navodnog namještanja čak devet mečeva prvog kola.

'Ne znam što bih rekao, već me nekoliko ljudi pitalo za to. Ako je to o namještanju istina, onda je doista žalosno. Najvažnije je da nitko od naših igrača s tim nema veze', rekao je hrvatski reprezentativac Antonio Veić, koji nakon Roland Garrosa ovog tjedna također igra na toliko spominjanom riječkom ATP Challengeru.

'Mi smo, naravno, u cijeloj priči čisti. Još smo u utorak, nakon prvih sumnji kladionica, cijelu stvar prijavili ATP-u i njegovoj jedinici za integritet tenisa. Sada je sve na njima, oni će istražiti sporne mečeve, obaviti razgovore s igračima i donijeti zaključke. Za nas turnir ide dalje, u kontaktu smo sa stranim kladionicama koje će nas obavijestiti ako bude sumnjivih uplata. No, zasad je sve u redu', rekao je prvi čovjek turnira i vlasnik licence Fadi Shalabi.

I on je istaknuo:

'Za nas kao turnir najvažnije je da su svi hrvatski igrači čisti i da nisu među osumnjičenicima. To vrijedi i za Kristijana Mesaroša, čiji je meč s Prodonom bio na popisu devet sumnjivih. No, sumnjiv je Francuz, koji je meč trebao dobiti pa onda predao. Inače, mislim da su u cijeloj priči krive i kladionice koje radi što veće zarade u ponudu stavljaju mečeve teniskih challengera. Dok god igrač za nastup u prvom kolu na manjim turnirima dobije 310 eura, uvijek će postojati opasnost od namještanja. Jer on u tom slučaju može zaraditi i nekoliko desetaka ili stotina tisuća eura. Za neke je to preveliko iskušenje', smatra Shalabi.