POVRATAK DOMA

Giriček: Došao sam u Cibonu zbog trofeja

27.12.2010 u 12:52

Bionic
Reading

U Ciboni su zapuhali novi vjetrovi. Dolaskom nove vladajuće strukture došlo je i do prvih promjena, i to onih igračkih. U ponedjeljak su službeno predstavljena dva igrača koja su pojačala 'vukove' – Gordan Giriček i Ante Krapić

Tmurne boje pod Tornjem polako blijede i odjednom se naziru sve živahnije. S obzirom da je klub još do prije koji dan bio na rubu gašenja, vijest da Cibona dovodi dva nova igrača zvuči pomalo nestvarno.

Nedavno je došla nova vladajuća garnitura koja je platila igračima i zaposlenicima dio zaostatka, a našlo se sredstava i za nove igračke akvizicije. U klub se tako vraća dijete Cibone, Gordan Giriček, a momčad je pojačao i Ante Krapić, ponajbolji igrač hrvatske lige, koji je došao iz Zaboka.

'Neke stvari su krenule nabolje. Prvenstveno mislim na dolazak Giričeka, a planiramo dovesti još jednog razigravača. Naši mladi talentirani igrači, kao što su Bogdanović, Zubčić i Radošević, nisu na prodaju. Dapače, sad smo u poziciji dovoditi igrače, što je jasan signal svima', kazao je predsjednik Lovrić te je dao riječ najzvučnijem pojačanju Cibone, Gordanu Giričeku.

'Zadovoljan sam što sam se vratio u Cibonu. Želimo vratiti klub tamo gdje zaslužuje. To je težak proces, ali vjerujem da ćemo uspjeti. Radulović i ja smo već dulje u kontaktu, a već prije nekoliko mjeseci pitao me za povratak, no tada sam imao neke opcije u NBA. To se nije ostvarilo, ponovno smo sjeli i svidjela mi se ideja da se vratim. Imao sam ponude iz Europe, ali u godinama sam kad je nostalgija sve veća. U Zagrebu su mi obitelj i prijatelji i ne ide mi se negdje van ponovno upoznavati neki klub', kazao je Gira, koji će biti pod Tornjem do kraja sezone.

Što se tiče forme, priznao je da nije u idealnom stanju.

'Nisam u optimalnoj formi, ali gledajući kroz povijest, uvijek sam se za nekoliko utakmica vratio u igrački ritam.'

Svoju posljednju utakmicu pred zagrebačkom publikom Gira ne pamti po dobrom. Igrajući za Fenerbahče bio je izviždan, a to očekuje i sada. Isto tako, kaže da su ga suigrači lijepo primili.

'Iskreno, bit će fućkanja. Ali što god da bude, dat ću sve od sebe. Da ne smatram da Cibona može do trofeja, ne bih ni dolazio. Atmosfera u momčadi je super, odlično su me primili i stvarno se super osjećam.'

Novinarima se i obratio Ante Krapić (25), pridošlica iz Zaboka, kojem je igranje u Ciboni vrhunac karijere.

'Presretan sam što sam došao. Nadam se da ću svojim zalaganjem na parketu opravdati povjerenje trenera. U svakom slučaju, presretan sam', kratak je bio Krapić koji je ove sezone u dresu Zaboka u devet utakmica u A1 ligi prosječno postizao 17,6 koševa uz 6,4 skoka.